AK Parti Manisa Milletvekili Ahmet Mücahit Arınç, Manisa’daki kentsel dönüşümler için  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Burak Demiralp'i makamında ziyaret etti. Manisa’daki kentsel dönüşüm sürecinin en iyi şekilde ve vatandaşları mağdur etmeden tamamlanması için Bakan Yardımcısı Demiralp’i ziyaret eden Arınç, projeleri değerlendirdi.


“Kentsel dönüşümleri masaya yatırdık”

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Arınç, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcımız Sayın Burak Demiralp'i ziyaret ederek Manisa'mızın konularını istişare ettik. Bilhassa merkez ilçelerimiz Şehzadeler ve Yunusemre'de devam eden kentsel dönüşüm projelerimizin süreçlerini masaya yatırdık. Kendisine nezaketi ve ilgisi için teşekkür ediyorum.” İfadelerine yer verdi. 

25 Ekim Cuma Şehzadeler elektrik kesintisi 25 Ekim Cuma Şehzadeler elektrik kesintisi


“Planların her aşamasını vatandaşlarla paylaşacağız”

Çevre, Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli alanlar içerini alınan Laleli ve Mesir mahalleleri için Yunusemre Belediyesi ve Manisa Büyükşehir Belediyesi ortak olarak çalışmalara başladı. 1 aydır çalışmaların yapıldığını ve tüm süreci vatandaşlarla paylaşacağını aktaran Başkan Zeyrek;

“Laleli ve Mesir mahallesinde hedeflediğimiz şey şudur. 3+1 dairesi olan yine 3+1 daire alacak. Bulunduğu yerde ve yönde olmak kaydıyla yapılaşma kurallarını buna göre düzenleyeceğiz. Şehir plancılarımız bu konuda 1 aydır çalışıyorlar. Çok da güzel planlar çıktı. Bize yetki devri geldikten sonra bu planların her aşamasını vatandaşlarımızla mahalle toplantılarında paylaşacağız. Herkesin olurunu aldıktan sonra anca böyle bir çalışmaya başlayacağız. Bizim amacımız depreme ve doğal afetlere dirençli kentler oluşturarak, vatandaşlarımızın hak ettiği gibi lüks, yaşanılabilir ortamlarda yaşam imkanları sunmaktır. Bu çerçevede de tüm şeffaflığı ile süreci sizinle paylaşacağımızı buradan bildirmek istiyoruz” ifadelerine yer vermişti.

Şehzadeler’de ise 2002 yılında Kocatepe ve İshak Çelebi Mahallesi’nde başlayan kentsel dönüşüm projesi inşaat sahasındaki toprak kayması ve alanda bulunan bazı tarihi kalıntılar nedeniyle gecikmeye uğradı.

Muhabir: BENZA GÜRLER