AK Parti Manisa İl Başkanlığı, Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı programı düzenledi. Yunusemre Millet Çarşısı konferans salonunda düzenlenen programa, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal, AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı ve çok sayıda partili  katıldı. AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, geçtiğimiz günlerde Gelecek Partisi Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ'ın açıklamalarına  cevap verdi.

“22-23 yıldır Manisa’ya büyük hizmetler yaptık”

Selcuk Özdağ’ın açıklamalarından sonra AK Parti Manisa İl Başkanlığı, Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşma yapan Murat Baybatur, bazı kişilere cevap vermeliyiz diyerek yaptığı konuşmasında;

“Bazılarına bazı cevapları vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu yüzden hemen bir cevap verelim: Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethederken binlerce asker vardı; binlerce piyade, binlerce akıncı şehit oldular. Ama sonunda İstanbul'u fethettiler. Bugün itibarıyla, hatırladığımız isimler Fatih Sultan Mehmet Han'dır ve Uluborlu Hasan'ı hatırlarız. Ancak, 29 Mayıs 1453'teki fetih yıl dönümlerinde, o günkü ordu komutanı Fatih ve ordusunu rahmetle yad ederiz ama çoğunun ismini bilmeyiz. Şimdi ise, 22 yıldır, 23 yıldır liderimiz Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, buradaki ekibin katkılarıyla ülkemize, özellikle Manisa'ya büyük hizmetler yapıldı. Birçok milletvekilimiz oldu; bunlar arasında Bülent Arınç, Hüseyin Tanrıverdi, Hakan Taşçılar, Mehmet Çerçiler, Süleyman Turgut ve Muzaffer Yurttaş gibi isimler var. Ayrıca birçok il başkanımız vardı; Ramiz Bey'den Zülfikar Bey'e, Dursun Ali Bey'e kadar hepimizin bu konuda liderimiz Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde muhakkak katkısı olan bir ekibiz.” Dedi.

“Demokrasi ve hukuk kılıfı altında bu partiyi terk etti”

Selçuk Özdağ’ın Bülent Arınç sayesinde bir yerlere geldiğini  ve kurum müdürü olarak atandığını ifade eden Baybatur;

“Geçenlerde çok geveze bir milletvekili, geçmiş dönemde AK Parti'de görev yapmış bir kişi, kimsenin yüz vermediği bir dönemde Sayın Bülent Arınç abimizin desteğiyle memlekette bir yere kurum müdürü olarak gelmiş, daha sonra iki dönem milletvekilliği yapmış, genel başkan yardımcılığı yapmış biri. Şimdi televizyonlarda utanmadan diyor ki, “AK Parti'de demokrasi kalmadı, hukuk kalmadı, bu yüzden istifa ettim.” Zinhar yalan. Belediye başkanı olmak istedi, olamadı. Milletvekili olmak istedi, olamadı. Ondan sonra demokrasi ve hukuk kılıfı altında bu partiyi terk etti.” İfadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Gereken her türlü adım atılacak!" Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Gereken her türlü adım atılacak!"

“Bu davaya ve Recep Tayyip Erdoğan'a ihanet etmedim”

“Bana “Senin ne hizmetin oldu, ne yaptın?” diye sormuş, benim bir projemin olmaması önemli değil” diye açıklama yapan Baybatur, konuşmasının devamında;

“Geçenlerde Muğla milletvekili olan biri Manisa'ya geldi. Manisa ile ilgili bir piyasa araştırması yapmış ve bizimle ilgili güzel şeyler söylemiş. Ancak, kendince önemli olduğunu düşündüğü bir değerlendirme yapmış. Bu kişi, “Senin ne hizmetin oldu, ne yaptın?” diye sormuş. Önemli olan hizmetimin olup olmaması değil, değerli arkadaşlar; bu davaya ve Recep Tayyip Erdoğan'a ihanet etmedim. En büyük madalya benim için budur.” İfadelerinde yer verdi.

“Senin tanıdığın milletvekillerine benzemeyiz”

Selçuk Özdağ’ın makam sahibi olamayınca partiyi terk ettiğini ve ve CHP’nin mitinglerinde ağladığını ifade eden Baybatur;

“Peki, sen bu partide genel başkan yardımcısı olacaksın, milletvekilliği yapacaksın ve siyasette seni adam yerine koyacaklar. Ama bir makam sahibi olmayınca partiyi terk edip gideceksin. Sonra CHP'nin mitinglerinde sadece ağlayacaksın, kalabalıkları gördüğün için. 80 öncesi sözde ülke için mücadele ettiğini, cezaevine girdiğini söylüyorsun. Ülkücülerin kemiklerini sızlatacak şekilde CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ve televizyon programlarında sonuna kadar değişim ve atraksiyon peşinde koşacaksın. Sonra gelip bize, “Bizi öğreteceksin” diyeceksin. Senin tanıdığın milletvekillerine benzemeyiz.” Dedi.

Murat Baybatur son olarak yaptığı konuşmada, iktidar milletvekillerinin çok konuşmadığını icraat yaptığını söyledi Baybatur;

“Bir de konuşmada diyor ki, “Mecliste çok konuşma yapmıyorsunuz.” Bizim için iktidar milletvekili çok konuşmaz; bizim adımıza konuşulacaksa grup başkanvekili konuşur. Nöbetçi olduğu dönemlerde kanunlarla alakalı teklifler ile ilgili konuşmalar yaparım. Milletvekilliği dediğin icraat yapmaktır; biz senin gibi geveze olmak zorunda mıyız? Aklımıza geleni konuşmak zorunda mıyız?”

Muhabir: ALİ GÖZEN