Manisa'nın Soma ilçesinde 4,8 büyüklüğündek gece yarısı 01.36'da deprem meydana geldi. 
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada Manisa''nın Soma ilçesinde  4,8 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Deprem İzmir, Aydın ve Balıkesir illerinden de hissedildi.

 Prof. Dr. Naci Görür de Soma depremi sonrası açıklama yaptı. 

Prof. Dr. Görür, yapığı açıklamada, 

"Buyukisiklar-Soma/Manisa arasinda 5,0 buyuklukte deprem oldu. Deprem Soma-Kirkagac Fay zonunun kuzeyinde ve Buyukisiklar-Savastepe arasinda. Muhtemelen bu yorede yeralan ve Buyukisiklara dogru uzanan KD-GB uzanimli kisa faylarin devaminda. Hasarli binalardan uzak durunuz" uyasında bulundu. 

Naci Görür Manisa'yı uyarmıştı

Geçtiğimiz günlerde Manisa'da önemli açıklamalarda bulunan  Prof. Dr. Naci Görür  Manisa’nın çok ciddi bir deprem kenti olduğunu hatırlatmıştı. 

Görür, yaptığı açıklamada, şu uyarılarda bulunmuştu:

"Manisa çok ciddi bir deprem kentidir. Özellikle Gediz Grabeninin içerisinde yer alan bir kentimizdir.

Gediz Grabeni İzmir Aydın horstu dediğimiz yerin 13-14 km derinliğine giden büyük bir fay sistemidir. Manisa’nın kendisi bilimsel tabirle konuşursak bu Gediz Grabeninin normal fayının tavan bloku üzerinde.

Bu böyle olunca normal faylar zamanı geldiğinde oldukça büyük depremler üretebilirler. Nitekim Manisa’da büyük depremler çok olmuştur. Tavan blokunun kuzeye doğru kaymasıyla bu depremler meydana gelir.

Bu kaymalarda yerin 12-13 km gibi altında asıl deprem oluşturan yerler o fay üzerinde olur. Yeryüzünde belki göremezsin ama bu tavan bloku burada kendi için yüzeyde de faylar var o faylarda da deprem olabilir."

Manisa ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Manisa'nın sürekli depreme maruz kalacağı uyarısında bulunan Görür,

Muş’ta şehit askerin yakınları kaza yaptı: 1 ölü, 5 yaralı Muş’ta şehit askerin yakınları kaza yaptı: 1 ölü, 5 yaralı

"Bu depremi böyle günlük düşünmemek lazım bugün olacak mı, yakında olacak mı bunları bırakmak lazım. Aşağı yukarı 13 virgül 6 milyon seneden beri Manisa yöresinde depremler ola gelmekte. 13 milyon yıldan beri sürüyor ve daha milyonlarca sene de devam edecektir. Bu depremler büyük depremler geldiği zaman Manisa Gediz Grabeninin güney sınırında ki fay, 7 ve üzeri deprem üretmeye kapasitesi müsait."
Bu depremler olursa Manisa’da çok sayıda zaiyata neden olabilir, bizi üzebilir. Depreme bakarken ne zaman olacak, nasıl olacak bunları bir tarafa bırakmak lazım.” Dedi.

Muhabir: DERYA ÖZTÜRK