Muradiye Mahallesi’nin Muradiye OSB’ye yakın olması sebebiyle mahallenin nüfusu yaklaşık 30 bine ulaştı. Bu nüfus artışı mahallede sorunları da beraberinde getirdi. Hal böyle ki sabah saatlerinde saat 08.00 ile 09.00 arası otobüslere olan yoğunluk arttı. Hem sanayide çalışanlar hem okula giden öğrenciler hem de hastaneye gidecek vatandaşlar otobüsleri sabahın erken saatlerinde tercih ediyor.

WhatsApp Image 2023-11-28 at 09.21.05
Ancak 20 numara ve 22 numaralı özel halk otobüslerinde yer bulmak mümkün olmuyor. Otobüslerin kapasitesi yaklaşık 60 kişilik olarak belirlenmiş fakat Muradiyeli tıklım tıklım olan otobüslerde adım atacak hatta nefes alacak yer bile bulamıyor. Bazı günler yaşanan yoğunluk o kadar artıyor ki duraklarda yolcu kalıyor ve bir sonraki otobüsü beklemek zorunda kalıyor.

WhatsApp Image 2023-11-28 at 09.28.31

20 Numaralı Otobüs
Eylül ayında değiştirilen otobüs güzergahlarıyla birlikte 20 numaralı hat, Şehir Hastanesi güzergahında yeni bir rota belirlendi. Muradiye’den Şehir Hastanesine giden tek otobüs hattının 20 numara olmasıyla birlikte hastaneye gidecek vatandaşlar da bu hattı tercih etmeye başlayınca var olan yoğunluk iyice arttı.
20 No’lu hatta artan yoğunluğa rağmen saatlerle ilgili bir iyileştirilmeye gidilmemesi, Muradiyeliyi çileden çıkardı. Çözüm ise gidiş ve geliş saatlerindeki seferlerin 15 dakikaya düşürülmesi.

WhatsApp Image 2023-11-28 at 09.27.14 (2)

21 Numaralı Otobüs
Kampüs ve otogar güzergahında olan 21 No'lu hat, öğrencilerin ve İstasyon Mahallesi çevresinde oturan vatandaşların sıklıkla kullandığı bir otobüs. Sabah ve akşamüzeri iş çıkış saatlerinde yaşanan yoğunluk sebebiyle öğrenciler Manisa’da adeta üvey evlat muamelesi görüyor. 21 Numaralı otobüsün 2 hastane güzergahından, AVM’den ve Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesinde yer alan Tıp Fakültesi’nden geçmesi sebebiyle otobüsler hemen doluyor ve duraklarda öğrenciler dakikalarca bir sonraki otobüsü bekliyor. 

Manisa’da Bitkisel Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli tanıtılmaya devam ediliyor Manisa’da Bitkisel Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli tanıtılmaya devam ediliyor

WhatsApp Image 2023-11-28 at 09.27.14 (3)

22 Numaralı Otobüs
Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesi güzergahında olan 22 No'lu hat ise sabah saatlerinde merkeze gidecek ve hastaneye gidecek vatandaşlarca tercih ediliyor. 22 numaralı otobüsü tercih edenlerin şikayeti ise yine aynı; otobüslerin dolu geçmesi.

Hem otobüslerden hem de ücretlerden dert yanan vatandaşlar,

"Her şey hemen zamlara yansırken bu otobüs saatleri neden düzenlenmiyor. 16,75 lira veriyoruz ama ayakta gidiyoruz. Bazen hiç gidemiyoruz çünkü otobüsler bizi almıyor. Muradiye’de herkes mağdur. Öğrenciler mağdur, yaşlılar mağdur, çalışanlar mağdur. Bu yaşadığımız rezillik son bulsun artık yetkililere seslenmek istiyorum buradan.” şeklinde konuşarak şikayetlerini dile getirdi.
 

Kaynak: PERVİN İNCE