27 Haziran 1979 tarihinde eczanesinde uğradığı hain saldırı sonucu yaşamını yitiren CHP Üyesi ve Manisa Eczacılar Kooperatifi kurucularından Neşe Gülersoy, Çatal Mezarlığı’ndaki mezarı başında düzenlenen törenle anıldı. Törene, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, CHP İl Başkanı İlksen Özalper, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Yenal Yıldırım, 29. Bölge Manisa Eczacı Odası Başkanı Duygu Elmas Mutlu, Balıkesir Eczacı Odası Başkanı Göksel Gümüş, Bursa Ecza-Koop Başkanı Recep Görmez, Atatürkçü Düşünce Derneği Manisa Şube Başkanı Hamza Kopal, Eczacılar ile parti örgütleri katıldı.

Manisa Süper Amatör Lig'e "Yusuf Bulut" ismi verildi Manisa Süper Amatör Lig'e "Yusuf Bulut" ismi verildi

 29. Bölge Manisa Eczacı Odası Başkanı Duygu Elmas Mutlu,

“Neşe Gülersoy, örgütçü siyasetçi kimliğinin ötesinde benim için bir kadın başkan olarak idolümdü. Ben okul zamanlarında ilk olarak ismini duydum. Saygı ve sevgi ile anıyoruz” dedi. 


“Onun Mücadelesi Devam Ediyor”


Neşe Gülersoy’un hem kadın mücadelesinin hem de devrim mücadelesinin çok önemli isimlerinden bir tanesi olduğunu belirten CHP İl Başkanı İlksen Özalper ise,

“29 yaşında eczanesi önünde yaylım ateşine tutularak aramızdan haince alındı. Onun mücadelesi devam ediyor. Fikirler ölmüyor. Neşe ablamızın mücadelesi devam ediyor. Hem kadın hem devrim mücadelemiz Atatürk’ün devrimlerine olan bağlılığımızla birlikte devam ediyor” ifadelerini kullandı. 

Muhabir: ÖZGE AY