Yunusemre Belediyespor’da geçtiğimiz sezon voleybolda il şampiyonluğu yaşayan Nisa Kabadayı, aynı başarıyı Liseye Geçiş Sınavı (LGS)'nda gösterdi.

Nisa Kabadayı 14 yaşında yunusemere belediyespor voleybolcusu her alanda başarıyı toplamaya devam ediyor. Yunusmere’de küçük kız voleybol takımında libero olarak forma giyen Nisa, takımının il şampiyonu olmasında etkisi büyük oldu.

Kabadayı, Aydın'da yapılan Türkiye Şampiyonası'nda Manisa’yı temsil eden kadroda yer aldı.

Nisa Kabadayı, Manisalı Sporculara Örnek Oldu (1)

Yetenekli voleybolcu Nisa Kabadayı, sporda olan başarınısı eğitim hayatınada taşıdı.

Kaptan yuvada kalmaya devam ediyor Kaptan yuvada kalmaya devam ediyor

2024 LGS’de başarı elde eden Kabadayı, Manisa Bülent Koşmaz Fen Lisesi'nde eğitimine devam edecek.

“Spor, bana disiplini olmayı öğretti”

Sporla uğraşmanın eğitime engel değilde destek olduğuna vurgu yapan Nisa Kabadayı,

"Antrenmanlarıma aksatmadan devam ettim. Derslerime çalıştım. Disiplinli olmam başarıda etken oldu. Süreç biraz yorucu geçti ama değdi. Spor, bana disiplini olmayı ve zorluklarla mücadele etmeyi öğretti. Gelecekte iyi bir voleybolcu olmak istiyorum. Eğitim hayatımda da mühendis olmayı hedefliyorum" şeklinde konuştu.

Nisa Kabadayı, Manisalı Sporculara Örnek Oldu (4)

“Sporcumuzla gurur duyuyoruz"

Sporcu ile gurur duyduğunu belirten Yunusemre Belediyespor Voleybol Antrenörü Seda Çarıkçı

"Çok mutluyuz. Çünkü velilerimiz sporla eğitimin bir arada götürülemeyeceğini düşünüyor. Spor, odaklanma, motivasyon ve disiplindir. Takımımızın iyi bir liberosu olan Nisa, geçen sene hiçbir antrenmanımızı kaçırmadı ve Manisa şampiyonu olan takımımızda önemli rol oynadı. Bu süreçte hiçbir şey sınavını olumsuz etkilemedi, sonucunda güzel bir başarı elde etti. Sporcumuzla gurur duyuyoruz" ifadeleri kullandı.

Seda Çarıkçı, Sporla uğraşan genlerin velilerini şu ifadelerle seslendi:

"Planlı olunduktan sonra spor da eğitim de bir arada götürülebilir. Velilerimize eğitim anlamında zaten destek oluyoruz. Onlar da biz antrenörlere destek olurlarsa seviniriz. Çocuklarımızın gelecekte birkaç işi beraber yürütebilecek kabiliyeti kazanmaları gerekiyor. Bu nedenle velilerimizin bizlere destek olmasını temenni ediyoruz."

Nisa Kabadayı, Manisalı Sporculara Örnek Oldu (2) 

Muhabir: ELİF YILDIRIM