Bundesliga’da Bayern Münih takımında forma giyen Fas kökenli Hollandalı futbolcu Noussair Mazraoui, yaptığı Filistin paylaşımıyla tepkilerin hedefi oldu.

Sosyal medya hesabından İsrail ile Filistin arasında çıkan savaşın ortasında kalan Mescidi Aksa fotoğrafı paylaşıp Filistin’e destek mesajı paylaştı.

Futbolcu bir sonraki hikayesinde şu ayeti paylaştı ““Sakın Allah’ı, haksızlık yapanların yaptıklarından gafil sanma. Bu onları yalnızca gözlerinin dehşetten donacağı güne kadar alıkoyar.”

Turgutluspor ve Somaspor haftayı puansız kapattı Turgutluspor ve Somaspor haftayı puansız kapattı

Almanya basının da çokça tepki göre Noussair Mazraoui  için ‘sahada terör savunucuları var’ şeklinde başlıklar atıldı.

Tepkiler üzerine konuşan Noussair Mazraoui: "Kendimi ve neyi savunduğumu açıklamak zorunda kalmam gerçekten hayal kırıklığı yaratıyor. Dışarıda binlerce masum insanın öldürüldüğü bir durum var. Benim duruşum, bu dünyada barış ve adalet için çalışacağımdır.

Bu da her türlü teröre, nefrete ve şiddete karşı olacağım anlamına geliyor. Bu yüzden neden benim hakkımda tam tersi düşünüldüğünü ve neden nefret dolu gruplarla ilişkilendirildiğimi anlamıyorum.

Kontrolden çıkan bu korkunç çatışma nedeniyle her gün masum insanlar öldürülüyor. Hepimiz buna karşı olmalı ve buna karşı sesimizi yükseltmeliyiz. Bu insanlık dışı bir durum" dedi.

[ilgili-haber=34080]