Salihli belediyesi, ilçede gerçekleşecek projelerin daha hızlı değerlendirilmesi için Mimarlar Odası Salihli Temsilciliği ile işbirliği protokolü imzaladı. Salihli’de devam eden projelerin ve onay bekleyen projeler için Salihli Belediyesi daha hızlı faaliyete geçmesi için düğmeye bastı.

Salihli Belediyesi ve Mimarlar Odası Salihli Temsilciliği arasında işbirliği protokolü imzalandı. İmzalanan bu  protokol ile ilçede gerçekleştirilecek projelerin değerlendirme süreci hızlanacak. Hayata geçirilmek istenen projeler artık, belediye tarafından değil önce Mimarlar Odası Salihli Temsilciliği tarafından ön incelemeye alınarak hazır hale getirilecek.

O Ilçede Şehir Planlamasında Yeni Dönem! (5)-1

Şehir planlaması daha güvenli olacak

Bu yeni uygulama ile projelerin teknik açıdan eksiksiz ve doğru bir şekilde belediyeye sunulması sağlanacak.  Bu kapsamda projelerin  onaylanma ve hayata geçirilme aşamaları hız kazanacak. Mimarlar Odası ile yapılan bu işbirliği sayesinde, Salihli’de mimari projelerin kalitesi artacak. İlçe genelindeki şehir planlanmaları daha düzenli ve güvenli hale gelecek.

O Ilçede Şehir Planlamasında Yeni Dönem! (1)-1

Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu, imzalanan protokol ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bu iş birliği sayesinde hem belediyemizin hem de yatırımcıların zamandan tasarruf edeceğini ve süreçlerin daha şeffaf ve hızlı işleyeceğini düşünüyoruz. Amacımız Salihli’de sürdürülebilir ve modern şehircilik anlayışını pekiştirmek" dedi.

O Ilçede Şehir Planlamasında Yeni Dönem! (3)-1

Beyaz altında zarar endişesi Beyaz altında zarar endişesi

İmzalana protokol kapsamında, Mimarlar Odası Salihli Temsilciliği, projelerin mevzuata uygunluğunu denetleyecek. Uygun olamayan projeler için düzenleme çalışmaları yapacak ve projenin belediyeye daha hızlı teslim edilemesini  sağlayacak.

Muhabir: ELİF YILDIRIM