Köfteci Yusuf’un Bursa şubesinde yaşanan domuz eti skandalının ardından Özgür Demirtaş’tan, gündeme bomba etkisi yaratacak bir çıkış geldi. Türkiye2nin ünlü restoran zinciri ve vatandaşlar tarafından sıkça ekonomik olduğu sebebiyle tercih edilen Köfteci Yusuf’un ürünlerinde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan denetimlerde domuz etine rastlandı. 

Şirket tarafından bugün yapılan açıklamada, söz konusu iddiaların “kumpas” olabileceğini öne sürüldü. Ünlü ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Türkiye'nin gündemine bomba etkisi yaratan olaylarla ilgili flaş değerlendirmelerde bulundu. Sosyal medya hesabından Köfteci Yusuf hakkında eleştiride bulunan Demirtaş, olayın farklı bir yönü olabileceğini ifade etti. 

Köfteci Yusuf 'Sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar' listesine eklendi Köfteci Yusuf 'Sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar' listesine eklendi

“Köfteci Yusuf olayında mafyavari tipler çıkabilir mi?”

Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Köfteci Yusuf olayı hakkında farklı düşündüğünü belirterek, şu ifadeleri kullandı:
"Milyonlarca Dolar değerine ulaşmış bir işletme SALAK mı da BİNDE BİR oranında domuz eti kullansın? Domuz eti, normal etin yarı fiyatına olsa bile (ki değil), 1000 Birim maliyeti olan köfte 999.5 Birim maliyete iner. Böylesine küçük bir oran için Milyonlarca dolar değerindeki işletme ÖYLE BÜYÜK bir riske girer mi? Bu işin altından işletmeyi UCUZA satın almaya çalışan mafyavari gruplar çıkabilir mi? Bir düşünelim isterim!"
 

Kaynak: HABER MERKEZİ