Yunan ekibi PAOK UEFA Avrupa Ligi’nde Galatasaray ise karşılaşma üzere İstanbul’a doğru yola çıktı. Bugün saat 22.00’de Galatasaray ev sahipliğinde Rams Park’ta oynanacak maç için  İstanbul’a gelen Yunan ekibinin sosyal medya hesabında yaptığı paylaşım Türk taraftarları kızdırdı. 
Yunan ekibi İstanbul Yolculuğunu “Konstantinopolis’e giden yol” yazsısıyla paylaştı. PAOK’un instagram hesabı üzerinden yaptığı paylaşım bir çok Türk taraftarı kızdırdı. 

1453’te fetih edilerek Osmanlı toprakları arasına giren ve Türkiye Cumhuriyeti kurulana kadar Osmanlı’nın başkenti olan İstanbul, günümüzde hala Yunan ve Türkler arasında tartışmalara yol açmaya devam ediyor. Yunanlıların İstanbul’a hala Konstantinopolis demesi bir çok Türkü kızdırmaya devam ediyor. 

Bugün oynanacak maç öncesi Yunan takımından ise Türkleri hiç şaşırtmayan ama kızdıran bir paylaşım yapıldı. İstanbul yolculuğunu “Konstantinopolis’e giden yol” yazsısıyla paylaşan ekibi bir sürü tepki yağdı. Maç öncesi yaşanan gerginlikten sonra taraftarlar maçın daha agresif geçeceğini düşünüyor. 

İşte sosyal medya da o paylaşıma gelen tepkilerden bazılar;

Turgutlu'nun sevilen imamı emekli oldu Turgutlu'nun sevilen imamı emekli oldu

“Nasıl denize döktük ama”
“Büyük İskender’de öyle yola çıkmıştı”
“Maç sonu bir de dövmemiz yok mu?” 
“Olay ayrı bir boyuta geçti”  

Kaynak: HABER MERKEZİ