Mateusz Morawiecki, AB liderlerinin İspanya'da yaptığı gayrı resmi toplantı sonrasında gazetecilere verdiği demeçte, Polonya'nın bir kez daha yasadışı göçmenleri Avrupa'ya kabul etme konusunda uyardığını söyledi.

Morawiecki, toplantıda yasadışı göçmenlere yönelik sosyal yardımların kesilmesini önerdiğini belirterek, Polonya'da böyle bir yardımın bulunmadığını kaydetti.

Kurşun göğsünde kaldı Kurşun göğsünde kaldı

Polonya'nın göçmenlerin ülkelerinde kalmalarını sağlamak için mali destek tahsis edilmesinden yana olduğunun altını çizdi.

X'te şunları yazdı: "Ben Polonya Cumhuriyeti Başbakanıyım. Polonya'nın ve vatandaşlarının güvenliğinden sorumluyum. Bu nedenle, sorumlu bir politikacı olarak, zirve sonuçlarının göçle ilgili paragrafının tamamını resmen REDDEDİYORUM."

AB, Cuma günü toplantıdan sonra genişlemeyle ilgili bir bölümün yer aldığı ancak göçle ilgili herhangi bir ifadenin yer almadığı ortak bir deklarasyon kabul etti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 3. Bağdat Konferansı'nın Türkiye, Mısır, Irak, İran ve Körfez ülkelerinin katılımıyla düzenlenmesini umduğunu ifade etti.

Ukrayna'daki savaşın devam etmesiyle Avrupa sınırlarında gerilimin arttığını kaydeden Erdoğan, toplantıda AB'nin genişlemesinin ele alındığını kaydetti.