Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor, PFDK'ya sevk edildi Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor, PFDK'ya sevk edildi

Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulübü basketbol takımı, 2024-2025 sezonu takımını şimdiden kurmaya başladı. Transfer çalışmlarına hız kesmeden devam eden Manisa BBSK Amerikelı oyun kurucu TY Gordon'ı kadrosuna kattığını açıkladı. 3 sezondur Avrupa'da oynayan Gordon, son iki sezondur ERA Nymburk ile Çekya Ligi şampiyonluğu yaşadı ve finallerin MVP'si seçildi. 

Yeni Sezona Başantrenörü değiştirerek hızlı şekilde başlayan Manisa BBSK hoca değişikliğinin ardından ilk oyuncu transferinide bugün resmi olarak açıkladı. 

Potanın Tarzanları'na Mvp Transferi (2)

En değerli oyuncu Manisa BBSK'da 

Yeşil-beyazlı takım, 1998 doğumlu son 2 sezondur  ERA Nymburk forması giyen oyuncu TY Gordon'ı kadrosuna kattı. 2 sezondur Çekya Temsilcisi ile şampiyonluk yaşayan oyuncu bir zamanlar Manisa BBSK'ya karşıda maç oynamıştı. NBL'de 14.8  sayı, 2.6 ribaunt ve 3.7 asist ortalaması ile oynadı. 

Eski rakip, yeni takım 

Geçtiğimiz sezon  FIBA Europe Cup’ta Manisa BBSK'ya karşı iki maçta 17.5 sayı ortalaması ile oynanyan Gordon, turnuva geneli  14.8 sayı, 3.3 ribaunt ve 4.1 asist ortalamaları tutturdu. FIBA Europe Cup’ta son 16 turunda Manisa BBSK ile karşılaşan Gordon'ın galibeyette öenemli rol oynadı. 


 

Muhabir: ÖZGE AY