Manisa’da geçtiğimiz günlerde etkili olan sağanak yağış sonrası Akhisar’da yollar moloz altında kaldı.  Manisa’da son dönemde artan sağanak yağışlar, hem vatandaşlar hem de üreticileri zor durumda bıraktı. Sağanak yağışlardan etkilenen üreticilerin mahsulleri, zarar gördü ve üreticiler büyük zarar etti.

Sağanak Yağış Sonrası Akhisar Moloz Altında Kaldı (1)

18 yıldır Kula’nın sesiydi, şimdi emekli oldu 18 yıldır Kula’nın sesiydi, şimdi emekli oldu


Üreticilerin aynı sıra, vatandaşların ulaşım imkanları da zayıfladı.  Akhisar’da etkili olan sağanak yağış sonrası, yollarda çöp birikintisi, moloz ve çamurlar birikti. Mazgalların içerisinde biriken çöpler dolayısıyla yağmur suları sokaklar ve caddeler de kaldı. Yağmur suyunun mazgallardan kanalizasyonları gitmemesi nedeniyle, Akhisar’da yollar sular altında kaldı. Akhisar Belediyesi ekipleri yollardan biriken molozlar ve çöpler için çalışmalar başlattı. Ekipler sokaklarda yaptıkları temizlik çalışmasında mazgalları temizlemeyi de ihmal etmedi. 

Sağanak Yağış Sonrası Akhisar Moloz Altında Kaldı (4)

“Çöpler mazgalların tıkanmasına sebep olabiliyor”    

Akhisar Belediye vatandaşların çevreye çöp atmamasını rica ederek yaptığı açıklamada;

“Dün yaşanan yağışlar sonrasında meydana gelen çöp birikintisi, moloz ve çamurlar ekip arkadaşlarımız tarafından hızlıca giderildi. Özellikle yağışlı havalarda yerlere atılan çöpler mazgalların tıkanmasına sebep olabiliyor; lütfen şehrimizi temiz tutmaya özen gösterelim.” ifadelerine yer verildi.

Sağanak Yağış Sonrası Akhisar Moloz Altında Kaldı (3)

Sağanak Yağış Sonrası Akhisar Moloz Altında Kaldı (2)
 

Muhabir: ELİF YILDIRIM