Tunceli İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı Birimi koordinesinde birinci ve ikinci basamakta görev yapan sağlık personeline, Devlet Hastanesi konferans salonunda sosyal hizmet uzmanı Bilge Salan ve psikolog Fatoş Şahin tarafından istismar ve ihmal kavramları hakkında bilgi verilerek, istismar ve ihmalin neden olabileceği riskler anlatıldı.
Eğitime katılanlara, çocuklara yönelik cinsel istismar şekilleri, çocukların cinsel istismarını düşündürecek ipuçları hakkında bilgi verilirken çocukluk çağındaki cinsel istismarın uzun dönem etkilerinin neler olabileceğine değinildi.
İki gün süren 5 oturum halinde düzenlenen eğitimlerde, çocuklara yönelik cinsel istismarda herhangi bir şikayet aranmadan adli sürecin başlatıldığına vurgu yapılarak, yasal mevzuat ve bildirim yükümlülüğü konularında katılımcılar bilgilendirildi. Eğitimlerde ayrıca, sağlık personelinin bu tür durumlarda görevinin sadece tanı koyup tedavi sürecini başlatmak olarak algılanmaması gerektiğinin özellikle altı çizilirken, ilgililerin istismara uğrayan çocuğun hukuki ve rehabilitasyon sürecinin desteklemesinin önemine değinildi.
Sağlık personelinin bahsi geçen desteği sağlayabilmesi için çok iyi bir eğitim alması gerektiğinin anlatıldığı eğitim çalışmasının son oturumunda Çocuk İzleme Merkezinin tanıtımı yapılarak, istismar edildiği düşünülen çocukların merkeze bildirim şekilleri, merkeze götürülme süreci ve merkezin işleyişi hakkında bilgilendirme gerçekleştirildi.