Salihli Belediyesi, son zamanlarda Manisa'nın gündeminde yer alan mobbingle ilgili olayların siyasi malzemelere dönüştürülmeye çalışıldığını açıkladı. Belediye tarafından mobbing iddialarına karşı yapılan basın açıklaması şu şekilde:

“Söz konusu çalışanımız Erkan Keskin’in görevlendirildiği alanda bayıldığını iddia ettiği olay siyasi malzeme haline dönüştürülmeye çalışılmıştır. Güvenlik kameraları ve görgü şahitlerinin de desteklemesiyle çalışanımız Erkan Keskin, yaşanıldığı iddia edilen bayılma hadisesinin yaşandığı gün çalışma alanında 8:30 saatinde mesaiye başlaması gerekirken 10:54’te gelmiş ve 10:55’te tekrar ayrılmıştır. 11:38’te Zabıta Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz Gökçepınar Caddesi ile Menderes Caddesinin kesişiminde personelimiz Erkan Keskin’in görev bölgesinde olmadığını video kaydı ile tespit ederek gerekli tutanağı tutmuştur. Personelimiz Erkan Keskin görev bölgesindeyken zabıta ekiplerimiz sandalye götürmüş ancak kendisi tarafından reddedilmiştir. Görevli personelimiz güvenlik kamerası kayıtları incelendiğinde görevlendirildiği bölgeye tekrar 15:21’de gelmiştir ve iddiaların aksine dubaların arasında, güneş altında değil, gölgede ağaçlık alanda beklemiştir. İşe tekrar dönüş saati olan 15:21’den yaklaşık 45 dakika sonra 16:05’te kaldırıma oturmuş ve sağlık ekipleri ihbar üzerine olay yerine gelerek personelimizi acil servise götürmüştür. Personelimiz Erkan Keskin, 8:30-17:30 mesai saatleri içerisinde görevlendirildiği bölgede 46 dakika bulunmuş, asılsız iddialarla belirtildiği gibi dubaların içinde güneş altında değil, kamera kayıtlarına göre ağaçların altında, gölgede durmuştur.

Yunusemre dikkat! 19  Eylül elektrik kesintisi Yunusemre dikkat! 19  Eylül elektrik kesintisi

Personelimiz Erkan Keskin hastaneden rapor almasına rağmen raporlu olduğu gün içerisinde ulusal bir televizyon kanalına demeç vermiştir. İddiaların odağında olan personelimiz Erkan Keskin belediyemizde devlet memuru statüsünde çalışmaktadır. 657 sayılı kanunun 15’inci maddesinde açıkça belirtildiği gibi ‘Devlet Memurları, kamu görevleri hakkında basına, haber ajanslarına veya radyo ve televizyon kurumlarına bilgi veya demeç veremezler. Bu konuda gerekli bilgi ancak bakanın yetkili kılacağı görevli illerde valiler veya yetkili kılacağı görevli tarafından verilebilir.’ Denmiştir.

Personelimiz Erkan Keskin’in 657 sayılı devlet memurları kanunun 15’inci maddesine aykırı davrandığı için hakkında disiplin soruşturması başlatılmış, asılsız iddialara karşı da belediyemiz hukuki yollara başvurmuştur.”

Muhabir: ALİ GÖZEN