OSB kavşağı ne zaman bitiyor? Açıklandı! OSB kavşağı ne zaman bitiyor? Açıklandı!

Tarım ürünlerinde önlem alınmadığı takdirde ciddi zararlara neden olan kırmızı örümcekte ilaçlama zamanı geldi. Salihli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden  ilişkin açıklamalar yapıldı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Pamuk, domates, patlıcan ,Karpuz ve mısır  tarlalarında kırmızı Örümcek  zararlısına karşı mücadele zamanı gelmiştir.. Domateste Pas akarına ruhsatlı ürünlerle mücadele edilmesi, pamukta Empoasca zararlısının yoğunluğu da kontrol edilerek, yoğunluğun görüldüğü yerlerde;  Empoasca ve Kırmızı Örümcek zararlılarına karşı ruhsatlı bitki bakım ürünleri ile ilaçlama yapılması gerekmektedir.” 

Salihli İlçe Tarım Ve Orman Müdürlüğü’nden  Kırmızı Örümcek Uyarısı (13)

Bitkiler için tehdit oluşturuyor

Kırmızı örümcek veya iki noktalı örümcek olarak bilinen Latince ismi Tetranychus Urticae zararlı bitkilerle beslenen bir akar türüdür. Bitkilerin yapraklarını delerek bitki özsuyunu emerek beslenir.

Salihli İlçe Tarım Ve Orman Müdürlüğü’nden  Kırmızı Örümcek Uyarısı (11)

Tarım bölgelerinde sıkça rastlanabilen kırmızı örümcek, yaprak hücre içeriklerini emerek beslendiği için bitkiler için büyük bir tehdit oluşturur. Önlem alınmadığında ise bitkinin kısa süre içinde sararıp kurumasında neden olur.

Salihli İlçe Tarım Ve Orman Müdürlüğü’nden  Kırmızı Örümcek Uyarısı (12)

Salihli İlçe Tarım Ve Orman Müdürlüğü’nden  Kırmızı Örümcek Uyarısı (9)

Salihli İlçe Tarım Ve Orman Müdürlüğü’nden  Kırmızı Örümcek Uyarısı (8)

Muhabir: DERYA ÖZTÜRK