Manisa’da Bitkisel Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli tanıtılmaya devam ediliyor Manisa’da Bitkisel Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli tanıtılmaya devam ediliyor

Tarım cenneti Manisa'da kavundan karpuza, üzümden kiraza varan  birbirinden lezzetli meyveler, ülke ekonomisine büyük katkılar sağlıyor. Salihli ilçesinde hem ülke ekonomisine hem de ilçe çiftçisine ekonomik destek sağlamak amacıyla Salihli Ziraat Odası tarafından önemli bir adım atıldı. Ziraat Odası bu yıl üreticinin daha fazla kazanması için perfect cinsi kayısı da kurutma işlemine başlandığını duyurdu.
Dombaylı ve Akören  Mahallesi'ne toplamda 2000 dekarlık alanda Kayısı üretiminin yapılığını belirten Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç, perfect cinsi kayısının artık kurutularak piyasaya sürüleceğini ifade etti.
Kayısı kurutma işlemiyle ilgili kısa bir bilgi veren Başkan Yalvaç, toplanan kayısıların istiflendiğini, istif işlemin ardından da sergiye alındığını belirtti.


Sergi de kurutulma işlemine alınan kayısıların çekirdeklerinin çıkarıldığını ifade eden Yalvaç, bu aşamadan sonra da kayısıların satışa sunulacağını duyurdu.


Başkan Yalvaç, kayısı konusunda en az Malatya kadar iddialı olduklarını vurguladı. 


Başkan Yalvaç'ın konuşmasının ardından Dombaylı Mahalle Muhtarı Atagün Özer söz aldı.
Muhtar Özer,

''Bölgemizde 2000 dönüm kayısı çeşidi yetişmekte.  perfect cinsi kayısımızı Malatya'daki gibi  istif odasına alıyoruz. bir gün sonra da sergiye koyuyoruz.  Şu anda ilk denemelerini yapıyoruz. Çok kaliteli olduğunu düşünüyoruz.   Sergiden sonra da çekirdeklerini çıkaracağız.  ve daha sonra satışa hazır hale gelecek.  bu da çiftçilerimizin kayısıyı çok iyi değerlendirmesini sağlayacak.  bütün köylümüz bundan faydlanmış olacak.  inşallah hayırlı olur'' dedi.


Dombaylı Mahallesi çiftçilerinden Talat Özer de, şimdiye kadar sattığımız perfect cinsi kayısısını bundan sonra kurutarak daha değerli bir şekilde satacağımızı düşünüyorum'' ifadelerini kullandı. 
Mahallede yaşayan bir başka kayısı üreticisi İbrahim Güçlü de, şunları söyledi:


''Mahallemiz çiftçisi iyi bir çiftçidir. Bugüne kadar yaş sattığımız kayısılarımızı artık bundan sonra  kurutarak satacağız. inşallah köyümüze hayırlı olur.''

Muhabir: LEYLA DOĞAN