Manisa'nın Salihli ilçesinde geçtiğimiz günlerde çıkan yangında hayvan yetiştiricilerine ait otlatma alanları zarar gördü. 

Otlak alanları zarar gören Salihli ilçesine bağlı  Yağbasan ve Karasavcı mahallesindeki  üreticilere,  Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Salihli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından  yem desteğinde bulunuldu.

Bu kapsamda, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü  tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:  "

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda, Salihli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin yoğun gayretleri ve çalışmaları sonucunda, geçtiğimiz günlerde Salihli İlçesi Yağbasan ve Karasavcı Mahallelerinde çıkan yangında küçükbaş otlatma alanları ve yem saman deposu zarar gören yetiştiricilerimize 10 ton yem teslimi yapıldı. 5 ton kaba yem, 5 ton kesif yem, toplam 5 yetiştiricimize Yağbasan Mahallesinde teslim edildi."

Yağbasan Mahallesinde üreticilik yapan ve yangından etkilenen Sefa Yağcılar,

“ Ben 54 yaşındayım. Bu yaşıma kadar ben böyle bir felaket görmedim. Yangın günü etrafa yardım ederken saniyeler içinde paketlerim, samanlarım tutuştu.

O an da hayvanlarımı salmak zorundaydım. Ateşin içinde kaldım. Hayvanlarımım 5 tanesini kurtardım bir tane düvemi ise kaybettim.

Soma’da yemek yarışması düzenlendi Soma’da yemek yarışması düzenlendi

Yarım saat sonra düvemin öldüğünü gördüm. Bir tane 2 aylık buzağım da yaralandı. Yangın sonrası Valimiz, kaymakamımız, belediye başkanımız ve il tarım müdürümüz yanımızdaydı.

Devletimizden ve milletimizden Allah razı olsun. Her zaman bizim yanımızda oldular. Yangın sonrasında bakanımız da telefonla aradı.

Geçmiş olsun dileklerini iletti.  İlçe tarım müdürlüğümünüz tarafından yoncalarımız, paketlerimiz geldi çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Muhabir: RESULENUR KANTAR