Devlet Bahçeli’nin sözlerinin ardından Salihli’de Kent Meydanı’ndan isminin kaldırılması için belediyeye başvurular yapıldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin terörist başı Öcalan için Meclis’te söylediği sözler Türkiye gündeminde yerini korumaya devam ediyor. Yurdun dört bir tarafından tepkilerin ardı arkası kesilmezken, Manisa’daki ilk tepki Salihli’den yükseldi.

FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi 12 firari şüpheli gözaltına alındı FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi 12 firari şüpheli gözaltına alındı

“Adının kaldırılması için gelen talepler inceleniyor”

Salihli’de vatandaşlar, Bahçeli’nin  adının Kent Meydanı’ndan kaldırılması için belediyeye başvuruda bulundu. Gündemde bomba etkisi yaratan dilekçeler kapsamında Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu, açıklamalarda bulundu. Belediye olarak vatandaşın taleplerinin öncelikli olduğunu vurgulayan Başkan Nurlu, dilekçelerin incelendiğini söyleyerek;

 “Son günlerde, ülkemizin hassasiyetlerine dokunan ve toplumsal vicdanımızı derinden yaralayan bir olayla karşı karşıya bulunmaktayız. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 22 Ekim 2024 tarihinde TBMM kürsüsünden yaptığı, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ı TBMM’ne çağıran beyanları, aziz milletimizi derinden üzmüş ve büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştır. Ülkemizin birliği, dirliği ve şehitlerimizin aziz hatıralarıyla çatışan bu ifadeler, toplumumuzun kabul edemeyeceği bir boyuttadır. Bu vesileyle, halkımızdan gelen yoğun tepkiler ve talepler doğrultusunda, Devlet Bahçeli'nin adının kent meydanından kaldırılması için belediyemize dilekçe ile yapılan başvurular, demokratik bir toplumun en önemli hakkı olan ifade özgürlüğünün ve adalet arayışının bir göstergesidir. Belediyemiz, halkımızın sesine kulak vererek bu talepleri dikkatle incelemekte ve değerlendirmektedir” İfadelerini kullandı.

“Hiçbir terör örgütü liderinin söz hakkı bulamaz”

Başkan Nurlu, son olarak hiçbir terör örgütünün meşru bir söz hakkı olamayacağını vurgulayarak;

“Toplumumuzun bir arada, huzur ve barış içinde yaşaması için tüm kararlarımızı ortak akıl çerçevesinde alacağımızı ve halkımızın hassasiyetlerini gözetmeye devam edeceğimizi belirtmek isteriz. Hiçbir terör örgütü lideri, milletimizin iradesi ve değerleri karşısında meşru bir söz hakkı bulamaz. Unutulmamalıdır ki, şehitlerimizin kanıyla sulanan bu topraklarda, halkımızın birlik ve beraberliğini tehdit eden her türlü unsur karşısında, belediyemiz halkın yanında durmaya ve milli hassasiyetleri savunmaya devam edecektir. Bizler, milletimizin onuru ve huzuru için sorumluluklarımızın farkında olup, gereken tüm adımları atacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde konuştu.

MHP lideri ne demişti?

MHP lideri Devlet Bahçeli sözleri ile gündeme bomba gibi düştü. Öcalan'ın tecridinin kalkması durumunda TBMM'ye gelip DEM Grubu'nda konuşarak terör tamamen bittiğini ilan etmesi çağrısında bulunan Bahçeli, "Terörist başı terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayet ve kararlılığı gösterirse, umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın. Ne Kandil, ne de Edirne; adres İmralı’dan DEM’e uzansın, bu ağır ve tarihi terör sorunu ülke gündeminden tamamen çıkarılsın. Hodri meydan. Buna varız. Vatan, millet, devlet, bayrak, ortak gelecek ve tam bağımsızlık için bunu dahi sineye çekemeye sonuna kadar hazırız.”  İfadelerine yer vermiştir.

Muhabir: ÖZGE AY ERDOĞDU