Çakır ailesi, oğullarını hayattan koparan kazada sürücünün ceza alıp adaletin yerini bulması için kampanyası başlattı.

İhmaller zincirine sebep olmuşlardır

İmza kampanyasın hakkında aile tarafından yapılan açıklama, kaza sonrasında ihmal olduğu öne sürüldü. Hastane acili yerine morga nakledildiği belirtilen açıklamada,

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde 20.08.2024 tarihinde meydana gelen trafik kazasında oğlumuz Sarp Ege Çakır bir trafik cinayetine kurban gitmiştir. Kazaya neden olan sürücü A.Ö. hemen serbest bırakılmıştır. Bu durum, adalet sürecinin sağlıklı işletilmediğini göstermektedir ve adalete olan inancımızı sarsmaktadır. Fren yerine gaz pedalına basan sürücü A.Ö. ‘nün eylemi sonucu oğlumuzun sürücünün kullandığı araç ile park halindeki araç arasında adeta tost haline getirildiği fotoğraflardan ortaya çıkmaktadır. Kaza sonrasında soruşturmayı üstlenenler, trafik raporu tutanlar, oğlumuzun olay yerinde yaşamını yitirmesine karşın yaşıyormuş gibi hastane acili yerine 112 ambulansı ile morga nakledilmesini de içine alan ihmaller zincirine sebep olmuşlardır.” İfadelerine bulunuldu.

“Adaletin sağlanmasını talep ediyoruz”

Oğulları için adaletin sağlanmasını isteyen aile açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“Oğlumuz ve her gün böyle bir şey yaşayabilecek herkes için, adaletin hızlı ve etkili bir şekilde işletilmesi gerekmektedir. Oğlumuz Sarp Ege Çakır için adaletin sağlanmasını talep ediyoruz. Siz de bu süreçte bizim yanımızda yer alarak, adaletin sağlanması için sesimizi daha güçlü çıkarmamızı sağlayın.”

Manisa Valiliği'nden anlamlı program: Gaziler unutulmadı! Manisa Valiliği'nden anlamlı program: Gaziler unutulmadı!
Muhabir: ELİF YILDIRIM