Savaş haberleri üzücü ve dehşete düşürücü görüntüler içerebildiği için kaygı ve stres seviyelerinin artmasına neden olabiliyor. Bu tür içeriklere sürekli maruz kalmak duygusal tepkilerin ve çaresizlik duygusunun artışına neden olabilir. Zaman içinde tekrar tekrar bu haberlere maruz kalmak duyarsızlaşmaya yol açabilmektedir bu da başkalarının acılarına karşı daha az duyarlı hale gelmeye neden olmaktadır. Savaş haberlerini kendi güvenliğimize yönelik bir tehdit olarak algıladığımızda korku ve paranoya duygularını tetikleyebilir. Bu durum kişisel güvenlik konusunda artan bir teyakkuz ve endişeye yol açabilir. Bu görüntüleri izlemek ve sıklıkla şahit olmak duyarsızlaşmaya neden olabilirken tam tersi durumda depresyon ve travma duygularına da katkı sağlayabilir. Bazı durumlarda, bireyler maruz kaldıkları ezici ve üzücü içerikle başa çıkmanın bir yolu olarak duygularından koptukları duygusal uyuşma yaşayabilirler. Olumlu bakacak olursak bu haberlere maruz kaldığımızda savaş mağdurlarına karşı empati ve merhamet duygularında artış yaşayabiliriz. Bu durum bireyleri harekete geçmeye veya insani yardım çabalarını desteklemeye motive edebilir.

UYKU BOZUKLUĞUNA DİKKAT!!!
Savaş haberlerini özellikle yatma vaktine yakın tüketmek, kabus ve uykusuzluk gibi uyku bozukluklarına yol açabilir. Rahatsız edici içerik kişinin zihninde yer ederek rahatlamayı ve uyumayı zorlaştırabilir.

Savaş görüntülerine sürekli maruz kalındığında beyin aşırı bilgi yüklemesi sonucunda yorgunluğa yol açarak bilgilerin ve olayların işlemlenmesini ve anlamlandırılmasını zorlaştırabilir. Bireyin önceden var olan inanç ve önyargılarına daha bağlı hale gelmesiyle kutuplaşmaya neden olabilir. Bireyin kişisel dayanıklılığına, başa çıkma mekanizmalarına ve travmatik olaylara daha önce maruz kalıp kalınmamasına bağlı olarak kişideki psikolojik etkileri değişebilir. Bu etkileri en aza indirmek için maruz kalmayı sınırlandırmak, ara vermek gerekirse destek almaya yönelmek gerekir.