2019 yılında Manisa FK adını alarak adete Manisa’da paralel bir takım çıkarmaya çalışan Cengiz Ergün en yakın arkadaşı ve damadına Takımı devrederek Manisalıların büyük tepkisine yol açtı.

Uzun yıllar Manisalılar üzerinden su faturaları  ve bağış adı altında toplanan paralarla kurulan Manisa FK kulübü 2022 Sayıştay raporlarına da girdi.

- Manisa FK’nın tüm giderleri Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanmış
Her fırsatta kendi ayakları üzerinde durduklarını belirten Manisa FK Kulüp Başkanı Mevlüt Aktan Büyükşehir maddi destek çıkıyor söylentilerine karşın yaptığı açıklamada “Bizim Manisa Büyükşehir Belediyesi ile hiç bir bağlantımız yok” açıklaması demişti. Sayıştay raporu ise Başkan Mevlüt Aktan’ı yalanlarken Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne de uyarıda bulunarak

“Halkın parasını bu şekilde harcayamazsın” dedi.

WhatsApp Image 2023-11-24 at 00.12.54

- Suyundan konaklamasına tüm masraflar Manisa halkından

Manisa halkıyla bir türlü barışamayan Manisa FK’nın tüm masrafları Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandığı Sayıştay raporlarıyla ortaya çıktı.

Sayıştay 2022 Raporunda 

“Manisa Futbol Kulübü takımı, Türkiye Futbol Federasyonu 1’inci Ligi’nde mücadele etmekte ve 7405 sayılı Kanun kapsamında anonim şirketi olup, profesyonel statüde bulunmaktadır. 
Ayrıca Federasyonun resmi internet sitesinde profesyonel kulüpler arasında gösterilmektedir. Oyuncu satışı, sponsorluk ve stat geliri, lisans hakları gibi birçok gelir getirici araca sahip olan Kulübün ve takımın finansmanının bu gelir kaynaklarından sağlanması gerektiği açıktır. 
Büyükşehir belediyesinin profesyonel spor kulüplerine ayni ve nakdi yardım yapması ya da herhangi bir ad altında kaynak aktarması mümkün değildir.

Bu itibarla, belediyelerin yalnızca amatör spor kulüplerine nakdi ve ayni yardım yapabilmesine imkân tanınmış olup, profesyonel futbol kulübüne spor tesisi kullandırılması, otobüs tahsis edilmesi ve giderlerinin nakden bütçeden karşılanması yukarıda yer alan mevzuat hükümlerine aykırılık teşkil etmektedir.” denildi.

WhatsApp Image 2023-11-24 at 00.13.44
- Manisa FK’nın aracı Manisalıların olduğu ortaya çıktı

Aynı Sayıştay raporunda  Manisa FK’nın otobüsü de Manisalıların olduğu ve Profesyonel kulübe verilemeyeceği belirtidi.

Sayıştay raporu şu şekilde

“Yapılan incelemede, Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde bulunan, Büyükşehir Belediye Meclisinin 10.11.2020 tarihli ve 2020/495 sayılı kararı ile işletme hakkının devri yoluyla Besot Müşavirlik, Mühendislik, Müteahhitlik Hizmetleri Ulaşım Toplu Taşımacılık Sosyal Tesisler İşletmeciliği Turizm ve Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne (BESOT AŞ) 15 yıl süre ve 500 TL kira bedeli ile devredilen Fikri Bayrıl Spor Tesisleri ile Mümin Özkasap Stadyumunun BESOT AŞ tarafından Manisa Futbol Yatımları AŞ’ye kiralandığı, spor tesisin bütünüyle kulüp binası, antrenman salonu ve sahası, konaklama ve takımın sosyal alanları olarak kullanıldığı, stadın ise futbol takımının profesyonel ligdeki maçlarına ev sahipliği yaptığı ve bu tesislere ilişkin elektrik, su, doğalgaz gibi cari giderlerin yanısıra spor aletlerine ilişkin demirbaş alım gidelerinin de belediye bütçesinden karşılandığı, tesiste Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın personelinin görev yaptığı tespit edilmiştir.

Başkan Yıldız ve Bezci, altyapı antrenörleri ile görüştü Başkan Yıldız ve Bezci, altyapı antrenörleri ile görüştü

Bunun yanı sıra yine büyükşehir belediyesinin mülkiyetinde bulunan 45 M 6662 plakalı otobüsün Manisa Futbol Yatırımları AŞ’nin logosu giydirilerek, futbol takımına tahsis edildiği ve aracın akaryakıt, bakım, otoban geçiş ücretleri, vs. giderlerinin de bütçeden karşılandığı görülmüştür.”

WhatsApp Image 2023-11-24 at 00.15.17

- Manisaspor küme düşerken davul-zurna ile kutlama yapmışlardı

Manisa’nın en köklü takımı Manisaspor’un küme düştüğü gün Manisa FK’ taraftarlarının davul-zurna ile kutlama yapması Manisa kamuoyunda büyük tepki çekmişti.

WhatsApp Image 2023-11-24 at 00.13.44 (1)
- Taraftar bulamıyorlar

Manisa FK 1’ligde mücadele ederken istemiş olduğu taraftar kitlesini bir türlü yaklayamadı. 

Genelde Belediye işçileri tarafından desteklenen Manisa FK, Manisa halkı tarafından kimyasal olarak bir bütünlük yakalayamadı.

Kaynak: Haber Merkezi