Manisa Şehzadeler Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı Sosyal Dayanışma Merkezi’nde (SODAM)  barista istasyonu eğitimi genlerin katılımıyla başladı. SODAM’da gençlerin sektöre olan ilgisini arttırmak ve hobilerine destek olmak amacıyla kuaförlük, biçki dikiş, örgü bebek, takı tasarımı, bilgisayar, trikotaj gibi kurslar açıldı. Bu kursların yanı sıra son zamanlarda gençler arasında artan, kahve sektörü merakı dolayısıyla barista kursu da faaliyete geçti. 

Şehzadeler’de Barista Istasyonu Projesi Gençlerle Başladı (4)


Özellikle üniversite öğrencileri açılan kursa ilgi gösteriyor. Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel’in öncülüğünde, İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Gençay, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Esin Ağırkaya, İlçe Halk Eğitim Merkez Müdürü İlyas Kayaokay ve sponsor firma Başbelen Grup Gıda Kafe İşletmeleri San. Tic. Ltd.Sti  (PAUSE COFFEA) yetkilisi Semih Başbelen arasında protokol imzalandı. 

Şehzadeler’de Barista Istasyonu Projesi Gençlerle Başladı (2)

Salihli polisinden öğrencilere trafik eğitimi Salihli polisinden öğrencilere trafik eğitimi


İmzalanan protokol kapsamında Barista İstasyonu Projesi hayata geçirildi. Projenin eğitimi İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapılıyor. 
Tüketicilerin kahve tercihlerinin gitgide değiştiği bu zamanda, gençlerin de ilgisi artık baristalığa kaymış duruda. Hem kahve içmeyi hem de yapmayı seven gençler, projeler kapsamında sosyalleşerek iş öğreniyor.

Şehzadeler’de Barista Istasyonu Projesi Gençlerle Başladı (1)

Gençleri iş hayatında desteklemek amacıyla Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel’in öncülüğünde, İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Gençay, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Esin Ağırkaya, İlçe Halk Eğitim Merkez Müdürü İlyas Kayaokay ve sponsor firma Başbelen Grup Gıda Kafe İşletmeleri San. Tic. Ltd.Sti  (PAUSE COFFEA) yetkilisi Semih Başbelen arasında imzalanan protokol ilegençler sadece iş öğrenmiyor aynı zamanda sevdiği işleri yapıyorlar. 
 

Muhabir: ÖZGE AY ERDOĞDU