Saadet ve Gelecek Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ, bir yıllık yapılan meclis çalışmaları ve faaliyetlerini anlatmak için basın toplantısı düzenledi. Şelale Plaza’da gerçekleşen programa, Saadet ve Gelecek Partisi’nin Manisa teşkilat üyeleri katıldı. 14 ay içinde TBMM’de büyük çalışmalar yaptıklarını belirten Saadet ve Gelecek Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ, siyaseti Türkiye’nin zengin bir ülke olması için yaptıklarını söyledi. 

Selçuk Özdağ’dan Manisa’da Önemli Açıklamalar “Akp Ve Mhp Türk Siyasetine Kötü Örnek Oldu”  (4)


“Muğla’da zor şartlarda milletvekili seçildim”

Manisa’nın son seçimlerden önce kötü yönetildiğini ileri süren Saadet ve Gelecek Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ,

“14 ay içerisinde biz parlamentoda çok büyük çalışmalar yaptık. Biz meclisin Süreyya Yıldızı idik. Başkalarının 264 kişiyle yaptıklarıyla biz 20 milletvekili ile yaptık ve bir arkadaşımızı şehit verdik.  Biz siyasetimizi Türkiye zengin olsun diye yapıyoruz. Türkiye’de her şey şeffaf olsun diye çalışıyoruz. Biz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne karşıyız. 2019 yılında yerel seçimlerinde CHP ve İYİ Parti bana adaylık teklifi etmişlerdi. O zaman kabul edememiştim. Ardından 2024 yerel seçimlerinde Manisa’dan Büyükşehir Belediye Başkanı adayı oldum. Ama iktidar partisinde kalsaydım Manisa’da genel seçimlerde birinci sıradan milletvekili adayı olacaktım. Kimse önüme çıkamazdı Manisa’da. Sadece Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu geçebilirdi. Muğla’da zor şartlarda milletvekili seçildim. 4 parti ile mücadele ederek arkadaşlarımız ile beraber milletvekili seçildik. Daha sonra Manisa’da aday olduk. Neden aday oldum? Manisa gerçekten çok kötü yönetiliyordu. Bunun için aday olduk. AKP ve MHP Türk siyasetine kötü örnek oldu. Yaptıkları ittifak ile istedikleri şehirleri almak istiyorlardı. Alamadılar” diye konuştu. 

Selçuk Özdağ’dan Manisa’da Önemli Açıklamalar “Akp Ve Mhp Türk Siyasetine Kötü Örnek Oldu”  (5)


“Değişimin olmasını istedim”

Manisa’dan büyükşehir belediye başkanlığı için aday gösterildiğinde anketlerde yüzde 5 oy oranı olduğunu ifade eden Selçuk Özdağ,

“Biz buna rağmen aday olduk. Belli olmaz. Selçuk Özdağ’ın bir adı ver bu şehirde. Bunun için yola çıktık. Burada da değişim oldu. BU değişimi CHP kazandı. Çoğu yerlerde de beklemedik sonuçlarla karşılaştılar. Bazı yerlerde hiç kazanma ihtimali yoktu ama oraları kazandılar. Türkiye’de AKP’ye çok büyük tepki vardı. Bu tepki ekonomikti. Ateş bacayı sarmıştı. Süleyman Demirel’in dediği gibi, ‘Tencerenin deviremediği iktidar yoktur’ ve bu görünüyordu. Belliydi zaten. Evde yapılan hesap çarşıya uymamıştı. Ayrıca Türkiye’de çok ciddi hukuksuzluklar yapılıyor. Mahkemeler birbirlerinin kararlarını dinlemiyorlar. KHK ile binlerce çalışan işinden oldu. Takipsizlik kararı almalarına rağmen işlerine geri dönemediler. Birçok insanımız mağdur oldu. Manisa’da 400 köy gezdim. Bana daha çok oy verin diye söylemedim. Değişimin olmasını istedim. Bunun için çaba gösterdik” şeklinde konuştu. 

Selçuk Özdağ’dan Manisa’da Önemli Açıklamalar “Akp Ve Mhp Türk Siyasetine Kötü Örnek Oldu”  (3)


“Bu milletin istediklerini yapmazlar”

Yerel seçimlerde verilen vaatlerin yerine getirilmesi gerektiğini öne süren Özdağ,

“İktidar Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile beraber yapamayacakları hiçbir şey bulunmuyor. Kendi destekledikleri şirketlere her şeyi yaparlar. Ama bu milletin istediklerini yapmazlar. Bu milleti özgür yapamazlar. Bu ülkeyi mutlu insanları diyarı haline getiremezler. Ama birilerini zengin yaparlar. Bu iktidar KHK ve Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile her şeyi yapabilir. Bir kadını erkek erkeği kadın yapamaz o kadar. Biz muhalefetiz. Biz bir yandan iktidarı denetleyeceğiz. CHP sesleniyoruz, bir arayış söz konusudur. Bu arayışı CHP çok iyi değerlendirmelidir. Biz iktidarı denetlerken bir yandan CHP’li belediyeleri denetleyeceğiz. Hatayı görürsek her zaman söyleriz. Seçim öncesi ne vaatleri var ise yerine getirsinler. AKP ve MHP’nin kazandığı belediyelerde var. Seçim öncesi ne sözü verdilerse yerine getirmeliler” ifadelerini kullandı. 

Selçuk Özdağ’dan Manisa’da Önemli Açıklamalar “Akp Ve Mhp Türk Siyasetine Kötü Örnek Oldu”  (1)

Alaşehir  dikkat! 16 Eylül elektrik kesintisi Alaşehir dikkat! 16 Eylül elektrik kesintisi


“AKP ve MHP oylarıyla ret edildi”

Ciddi siyaset yapmak istediklerini ve Türkiye’nin Avrupa Birliği kriterlerine ulaşmasını istediklerini söyleyen Selçuk Özdağ,

“Geçtiğimiz günlerde CHP bir grup önerisi vermişti. ‘Devlet dairelerinde 3 veya 4 maaş alanları tespit edelim’ diye belirttiler. Bu öneri üzerine AKP’nin milletvekili kalktı ve açıklama yaptı. ‘Sayın Cumhurbaşkanı’mız bir kararname yayımladı. Bundan sonra öyle 3 veya 4 yerden maaş almak yok’ bu açıklama üzerine öncesinden demek ki varmış diye söyleyebildik. Yok diyordunuz? Bunun üzerine eklemeler yaptı, ‘Ama CHP’li belediyelerde 3 veya 4 maaş alanlar bulunuyor’ dedi. Ben kürsüye çıktım, ‘Grup araştırmasını genişletelim. Gelin bütün siyasi partilerin ne kadar belediyesi var ise bütün belediyeleri denetleyelim. 3 ay sürer, bir ayda bütün her şeyi tespit ederiz’  İkinci olarak devlet dairelerini de denetlememiz gerektiğini belirttim. Oylama sırasında AKP ve MHP oylarıyla ret edildi. CHP’liler elini kaldırdılar. ‘Araştıralım’ dediler. Siz neden hayır dediniz? Bizler ciddi bir siyaset yapmak istiyoruz” açıklamasında bulundu. 


 

Muhabir: ALİ GÖZEN