Eylül ayında, boşanma aşamasındaki eşini arayarak eşyalarını toplaması için çağırdı. Eşi G.E, Selda’nın kendi için 1 aylık uzaklaştırma kararı aldığını öğrenince çıldırdı. Selda belki de bu görüşmenin son derece tehlikeli olabileceğini düşündü ama o gün her şeyin biteceğini, özgürlüğüne kavuşacağını umuyordu Ancak bu görüşme çoğu katledilen kadın gibi Selda’nın son anı oldu. Boğazına dolanan eller, sadece nefesini değil geleceğe dair umutlarını ve 2 çocuğun annelerini çaldı. 
 34 kadın... Eylül ayında tıpkı Selda gibi, sadece yaşamak istedikleri için öldürüldüler. Selda’nın boğularak can verdiği o an, aslında Türkiye’de her gün bir kadının hayatına mal olan bu vahşetin bir örneği daha oldu. 34 kadının sesleri susturuldu, bir anne, bir evlat, bir kardeş aramızdan ayrıldı. 

Selda’nın hikayesi, bu ülkede kadın olmanın ne kadar zor olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Boşanmak, kendini hayatını yeniden kurmak istemek…. Aslında ne kadar kolay bir olay olarak gözükse de bunlar bir kadın için artık o kadar kolay değil. Onlar sadece öldürülmüyor; hayalleri, umutları ve hakları da gasp ediliyor.


Eylül ayında Selda gibi öldürülen tam tamına 34 kadın bulunuyor. 

Adıyaman’da 26 yaşındaki 3 çocuk annesi Merve Daşcan, evli olduğu E.D. tarafından çocuklarının gözü önünde başından silahla vurularak öldürüldü.

Hatay’da 40 yaşındaki R. Z. komşusu H. K. tarafından altınlarını çalmak için önce kaçırılıp daha sonra kafasına sopayla vurarak öldürüldü.

Samsun’da 75 yaşındaki Naciye Y. evli olduğu alzheimer hastası Osman Y. tarafından başına keserle vurularak öldürüldü.

Aydın’da 29 yaşındaki Neriman Yükçü eskiden evli olduğu Eren D. tarafından pompalı tüfekle vurularak öldürüldü.

İstanbul’da yaşayan Havva Kılıç evli olduğu O.K. tarafından boğularak öldürüldü. 

Kayseri’de bir fabrikada çalışan, 3 çocuk annesi 43 yaşındaki Hatice Gül, eskiden birlikte olduğu M.B tarafından av tüfeğiyle öldürüldü. 

Kocaeli’de 67 yaşındaki kanser hastası Dursine Canbazoğlu, evli olduğu emekli astsubay E.C. tarafından ateşli silahla öldürüldü.

Mersin’de çalıştıkları fabrikadan çıkan Feriye Gözüala ve arkadaşı Hamiyet G., Hamiyet’in eskiden birlikte olduğu Ç.G. tarafından ateşli silahla vuruldu. 

Sakarya’da 35 yaşındaki 3 çocuk annesi Sehle Gündüz, işlettiği güzellik salonunda birlikte olduğu S.S. tarafından ateşli silahla vuruldu. 

İstanbul’da 27 yaşındaki Maia A. birlikte olduğu Mehmet E. tarafından otel odasında darp edilerek öldürüldü.

Konya’da bir masaj salonunda çalışan 4 çocuk annesi 30 yaşındaki Elif Ceren Arslan, eskiden birlikte olduğu E.D. tarafından kesici aletle öldürüldü.

Kıskançlık krizine kurban giden aile…Geride pembe ayakkabısı kalan minik ırmak Kıskançlık krizine kurban giden aile…Geride pembe ayakkabısı kalan minik ırmak

Gaziantep’te 32 yaşındaki Hatice Rençber, arkadaşlarıyla buluşmak isteme bahanesiyle ateşli silahla babası İ.R. tarafından öldürüldü.

İstanbul’da Aysel Yıldız, oğlu E.Y. tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

Antalya’da 57 yaşındaki Fadim Temirhanoğulları, boşanma aşamasında olduğu ve hakkında uzaklaştırma kararı bulunan S. Temirhanoğulları tarafından ateşli silahla öldürüldü. 

Ankara’da bir pizzacıda çalışan 4 çocuk annesi, 44 yaşındaki Döne Bozdemir, boşanma aşamasında olduğu C. Bozdemir tarafından metro istasyonunda sırtından vurularak öldürüldü.

 İstanbul’da bir evde bakıcı olarak çalışan Zebinisio Dayıyovara, birlikte olduğu Musa G. tarafından bıçaklanarak öldürüldü. 

İstanbul’da V. E., kayınvalidesi ve kayınpederiyle birlikte yaşamak istememesi bahanesiyle evli olduğu C. E. tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

Diyarbakır’da Sudenaz U., evine gasp için giren Ali A. ve İlyas U. tarafından bıçaklanarak öldürüldü. 

Kırklareli’nde 38 yaşındaki Ebru G., oğlu U.G. tarafından ateşli silahla vurularak öldürüldü.

Aksaray’da iki çocuk annesi 26 yaşındaki Fadimana Ok, boşanma aşamasında olduğu R. Ok tarafından ateşli silahla vurularak öldürüldü.  

Aydın’da 33 yaşındaki iki çocuk annesi Ebru Öcal, eskiden birlikte olduğu Cihan K. tarafından bıçaklanarak öldürüldü. 

Manisa’da 39 yaşındaki iki çocuk annesi Seda Eller, boşanma aşamasında olduğu ve uzaklaştırma kararı bulunan G.E. tarafından boğularak öldürüldü.

İzmir’de 42 yaşındaki Berin Yılmaz, eskiden birlikte olduğu Serdal Ç. tarafından ateşli silahla vurularak öldürüldü.

Kahramanmaraş’ta 21 yaşındaki Yaren Küçük, birlikte olduğu Yusuf B. tarafından ateşli silahla vurularak öldürüldü.

Malatya’da 37 yaşındaki üç çocuk annesi Nuran Karayiğit, boşanma aşamasında olduğu R. Karayiğit tarafından ateşli silahla vurularak öldürüldü. 

İzmir’de 32 yaşındaki Esin Karabıyık, boşanma aşamasında olduğu Ö. Karabıyık tarafından bıçaklanmıştı. 

Adıyaman’da dört çocuk annesi Zehra Kılavuz, evli olduğu E. Kılavuz tarafından ateşli silahla vurularak öldürüldü.

Afyon’da üç çocuk annesi Satı Aktan, evli olduğu S. Aktan tarafından ateşli silahla vurularak öldürüldü. 

Kars’ta 18 yaşındaki Sıla M.,, evli olduğu Dila M. tarafından ateşli silahla vurularak öldürüldü. 

Antalya’da 50 yaşındaki Gülfer Öter, evli olduğu S. Öter tarafından ateşli silahla vurularak öldürüldü.

Karabük’te 72 yaşındaki Gülsiye Ortakcı, akrabası H. Ortakcı tarafından ateşli silahla vurularak öldürüldü.  

Selda Eller Ve 33 Kadın Daha Özgürlük Istediler, Hayatlarından Oldular

Muhabir: S. MELİS BAYRAM