Selendi ilçesinden gelen kadınlar, Manisa’nın doğal ve tarihi güzelliklerini keşfetme imkânı buldu.

3 bin yıllık sanat hayat buldu 3 bin yıllık sanat hayat buldu

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın yürüttüğü projeyle, Manisalı kadınların toplumsal hayata katılımını arttırmak ve kentin kültürel mirasını tanıtmaları amaçlanıyor.

Selendili Kadınlar Manisa’nın Zengin Tarihiyle Buluştu (38)

Ücretsiz olarak gerçekleştirilen tura katılan kadınlar, Hanımlar Aile Çay Bahçesi’nde yapılan kahvaltıyla güne başladı. Ardından kentin önemli turistik noktalarına düzenlenen geziyle, Tıp Tarihi Müzesi, Hafsa Sultan Camii, Mimar Sinan’ın eseri Muradiye Camii ve Mevlevihane gibi tarihi mekânlar ziyaret edildi. Selendili kadınlar, ayrıca Manisa’nın eserlerinin sergilendiği Şehzadelerpark’ı da gezdi. MASKİ Genel Müdürlüğü yemekhanesinde verilen öğle yemeği sonrası kafile, eğlenceli bir mola için Süreyya Tabiat Parkı’na geçti.

Selendili Kadınlar Manisa’nın Zengin Tarihiyle Buluştu (31)

Müzik eşliğinde keyifli anlar yaşandı

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen Kadın Buluşması etkinliğine de katılan Selendili kadınlar, müzik eşliğinde keyifli anlar yaşadı. Yöresel oyun havalarıyla eğlenen katılımcılar, etkinliği adeta bir şölene çevirdi. Gezi, Osmanlı Müzesi ve Çanakkale Müzesi’nin ziyaret edilmesiyle sona erdi.

Selendili Kadınlar Manisa’nın Zengin Tarihiyle Buluştu (15)

‘Çok güzel bir organizasyon’

Katılımcılar memnuniyetlerini dile getirerek, organizasyonu düzenleyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’e teşekkür ettiler. Beyhan Maydın, geziyi ‘Çok güzel bir organizasyon’ olarak nitelendirirken, Fadime Utangan 60 yaşında olduğunu ve daha önce bu yerleri görme fırsatının olmadığını söyledi. Makbule Güler ise Manisa Büyükşehir Belediyesi sayesinde kentin güzelliklerini keşfettiklerini belirtti.

Selendili Kadınlar Manisa’nın Zengin Tarihiyle Buluştu (41)

Selendili kadınlar, Manisa’nın tarihiyle tanışmaktan büyük memnuniyet duyduklarını  dile getirdi.

Muhabir: ÖZGE AY ERDOĞDU