Maraton için kapanacak yollar belli oldu! Maraton için kapanacak yollar belli oldu!

Teknik direktör ve spor yorumcusu Sergen Yalçın, Kafa Sports programında futbol gündemini değerlendirdi. Yalçın, Galatasaray’ın forveti Mauro Icardi hakkında dikkat çeken eleştirilerde bulundu. Son zamanlarda form durumu ile  ilgili sık sık gündeme gelen Icardi’ye bir eleştiride Sergen Yalçın’dan geldi. Maçta koştuğu mesafa ileilgili konuşan Yalçın; "Geçen maç Icardi'yi konuştuk kaç kilometre koşuyor diye. Ben buldum, öğrendim 7.5 kilometre. Yürüsen 6 km yürürsün" dedi.
Eeleştrimek için söylemediğini futbol da analizin artık çok önemli bir noktaya ulaştığını vurgulayan Yalçın; "Eleştiri amaçlı söylemiyorum bunu ama analiz şu anda futbolun çok önemli bir parçasıdır. Biz oyuncuların bireysel analizlerini çıkartırız, her maçtan sonra önümüze gelir. Kim maçta ne yapmış? Biz bunları görmek zorundayız" dedi. 

“Büyük takımın oyuncusu 10 km koşmak zorunda “

Programda Icardi ile ilgili eleştirilerine devam eden Yalçın, büyük takım oyuncularının maç esnasında en az 10 kilometre koşmak zorunda oluklarını ifade etti. Icardi’ninbu tempo ile devam ederse futbol oynamasının zor olduğunu belirten Yalçın, programda son olarak  şu ifadeleri kullandı;
"Bu tempoda olan bir oyuncunun futbol oynaması çok zor. Bu kriterleri gidin bir yabancı hocaya söyleyin, 'Bizim bir oyuncumuz var, bu maçtaki bireysel performansı bu' deyin, isim de söylemeyin. Bakalım ne diyecek?. Stoperlerin bile koşması gereken mesafe 10 kilometrenin üstünde. Sen büyük takımsan, ön alanda oynuyorsan stoperlerin 10 kilometrenin üstünde koşmak zorunda. Senin stoperin 8 falan koşuyorsa sende sıkıntı var demektir" 
 

Kaynak: HABER MERKEZİ