Yaz aylarında hava sıcaklıklarının artması ile bireylerin günlük su ve sıvı tüketimleri artmaktadır. Su ihtiyacı kişinin vücut özellikleri ve yaşadığı yere göre değişir. Su alımının tümü sıvı şeklinde değildir. Yiyeceklerimizden yüzde 30'u kadar suyumuzu alırız. Örneğin en çok su bulunduran karpuz, kavun gibi yiyeceklerin yüzde 90'1sudur. Yiyeceklerden aldığımız suyun haricinde suyu direkt olarak almamız çok önemlidir. Özellikle sıcak havalarda çok dikkat etmeliyiz. Ancak su içmeyi de abartmamak lazım. Eksikliği zarar olduğu gibi fazlası da zarardır. Aşırı su tüketimi sonucu su zehirlenmesi denilen ciddi bir durum meydana gelebilir. Su zehirlenmesi, aşırı su tüketimi sonucu, kanda bulunan su oranını etkiler çok fazla alınan su ise kandaki sodyum ve diğer minarellerin azalmasına sebep olur. Eğer kanda bulunan sodyum miktarı düşerse, hücrenin içine geçen sıvı artar ve hücrelerin şişmesine neden olur. Hücre şişmesi beyni etkilediği zaman ciddi rahatsızlıklar meydana gelir bu durum su zehirlenmesi olarak ifade edilir. Suyun fazla tüketimi sonucu su zehirlenmesi, böbreklerin idrar yoluyla atabileceğinden daha fazla su içildiğinde meydana gelmektedir. Ancak tek önemli faktör suyun miktarı değildir, bu suyu ne kadar sürede aldığımızda önemlidir. Su zehirlenmesi dayanıklılık sporu yapan kişilerde daha sık görülmektedir. Bu aktivitelerde aşırı su tüketimi susuzluğun çözümü olarak düşünülmektedir. Ama bu yanlıştır. Uzmanlara göre günde ortalama 2-3 litre su tüketmemiz gerekmektedir. Özellikle yaz aylarında su içmek sağlık açısından önemlidir.