Dizi ilk kez 1989 yılında yayınlandı. Ve hala da yayınlanmaya devam ediyor. Son 4-5 yıllık süreçte dünya o kadar değişti ki Simpsonlar senaristleri hem politik hem de sosyal değerler konusunda yazmakta sorun yaşamıyorlar.

Peki Simpsonlar ‘ın 2023 yılı için kehanetleri neler?

5- Amerika’da Ekonomik Kriz Kapıda

Pandemi nedeni ile dünya ekonomik anlamda büyük bir sarsıntı geçirdi. Simpsonlar’ın bir bölümünde bir adam Homer’a “Amerika’da uygarlığın sonu geliyor” der. Homer ise “Amerika çökemez. Biz Antik Roma kadar güçlüyüz” diye cevap verir. Karşısındaki adam bir video açar ve videoda yerel çiftçiliğin olmaması, güneş patlamaları ve petrol krizi gibi unsurları gösterdiğinde Homer ikna olmaktadır. Her ne kadar pandemi döneminde bir ekonomik daralma yaşansa da bugün Amerika’ da kriz bulunmamaktadır. Bununla birlikte Amerika’da bazı sektörlerde hala ekonomik sorunlar yaşanmaktadır.

4- Amerika - Çin Savaşı

ABD ve Çin arasındaki yarışı iki insan arasındaki rekabete benzetmek yanlış olmaz. Her iki tarafta birbirlerinden daha iyi olmak istiyor. Bunun için ekonomik, siyasi ve askeri alanda birbirleri ile mücadele ediyorlar.

Simpsonlar ‘ın bir bölümünde haber spikeri Çin’in, Amerika’ya nükleer roket yolladığından bahsediyor. Yani savaş başlamıştır. Bu tahmin Simpsonlar ‘ın 2023 yılı için yaptığı en korkunç tahmindir.

3- Zombi Salgını

Kulağınıza saçma gelse de normal bir salgın dahi olsa bu ciddi bir durum. Ekonomiden tutunda normal yaşamlarımıza kadar her şeyi etkiler. Simpsonlar’ın, gerçek üstü hikayelerinin başka bir bölümünde bir fastfood restoran zinciri yüksek kaliteli sığır eti sosuna dönüştürülen sığır etini kullanıyor. Ancak bu sığır eti sosu insanlar tarafından tüketilen sığır etine karışarak Zombi Salgınına yol açıyor. Bu korkunç senaryo aslında insanların hayvanları nasıl besledikleri ve gıda kaynaklarını nasıl işledikleri konusunda bir uyarı niteliği taşıyor. Zombi olmak ütopya olsa da başka salgın hastalıkların 2023 yılı içerisinde olmayacağına bir garanti de bulunmuyor.

2- Trump Geri Dönüyor

Simpsonlar’ın,bir başka bölümünde Homer, Trump’ın saçları içinde kaybolur. Altta tarih akan etiket 2024 yılında durur. Simsonlar’ın Amerikan başkanları hakkında daha önceki tahminlerinin tutması, akıllara Trump 2024 yılında tekrar başkan olacak mı sorunu getiriyor.

1-Mars’a Gidiyoruz

Yine bir bölüm var ki Mars’a gideceğimize dair bir öngörü sunuyor. Simpsonların bir bölümünde Marc ve Lisa Simpson kırmızı gezegene seyahat eden ve orada yaşamaya başlayan ilk insanlardan bazıları olmak için gönüllü olurlar. Bölümde özel bir şirketin 2026 yılına kadar insanları Mars’a yollayarak orayı kolonileştirmeyi umduğu bir geleceği ele alıyor. Bu bölüm aynı zamanda Anne ve kız Simpson’un 2050 yılında Mars’ta yaşadıklarını göstermektedir.

Simpson’lar geçmişte pek çok kez gelecekte olabilecek senaryoları öngördükleri için oldukça popüler hale gelmişlerdir. Her ne kadar basit tahminler olarak görünse de, gelişen teknoloji Simpsonları destekleyebilir. Şu an için hayal gibi görünse de kim bilir belki bir gün Mars’ta yaşayabiliriz.

Canlı yayında jigolo olduğunu itiraf etti! Canlı yayında jigolo olduğunu itiraf etti!

[ilgili-haber=31903]