Manisa’da geçen yıla oranla yangılara arttı. Artan orman yangıları ile birlikte yetkililer orman yangınlarına karşı dikkatli olunması konusunda uyarılarda buluyor. Bu kapsamda Soma Belediyesi’de uyarıda bulundu.
Belediyeden yapıla açıklamada, 

“Doğamızı Koru, geleceğimizi Koru. Manisamız ve civar ilçelerimiz başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında çıkan orman yangınlarına karşı hep birlikte mücadele edelim. Ormanlarımız sadece yeşil alanlarımız değil, aynı zamanda geleceğimizdir. Her bir ağacın, her bir ormanın korunması için hepimize büyük görev düşüyor.” İfadelerine yer verildi.

 Cezalara dikkat çekildi

Yapılan uyarıda ormanlara verilen zararlarına karşı uygulanana cezalarda hatırlatıldı. Açıklamanın devamında şu ifadeler yer verildi:

"Orman yangınına sebep olanlara hapis cezası ve ağır para cezaları uygulanmaktadır. Ormanlık alanlarda izinsiz ateş yakmak, anız yakmak, sigara izmariti atmak gibi davranışlar ciddi cezai yaptırımlara tabidir. Unutmayalım, tek bir kıvılcım binlerce hektar ormanı yok edebilir. Lütfen dikkatli olalım, orman yangınlarına sebep olabilecek davranışlardan kaçınalım. Yangın durumunda hemen 177 Orman Yangını İhbar Hattı’nı arayın. Doğamızı korumak, hepimizin sorumluluğudur. Birlikte başarabiliriz!”
 

Bir kişinin öldüğü silahlı bıçaklı kavganın sebebi küfürleşme çıktı Bir kişinin öldüğü silahlı bıçaklı kavganın sebebi küfürleşme çıktı
Muhabir: DERYA ÖZTÜRK