TES-İŞ Sendikası Soma Şubesi’ne bağlı olan işçiler uzun zamandır Konya Şeker Soma Termik Santrali’nden alacak ödenmelerini hala alamadı. Ödemeleri alamayan işçiler ‘iş yavaşlatma’ eylemeyi yapacaklarını duyurdu. 


Sendikalı işçilere zam yapmadılar

Temmuz ayında Konya Şeker Soma Termik Santrali’ne ek protokol talebinde bulunan Somalı işçilerin talebi işveren tarafından görmezden gelindi. TES-İŞ Sendikası Soma Şube’si yaptığı açıklamada sendikasız işçilere zam yapıldığını fakat sendikalı işçilere ne zam yapıldığını ne de haklarını verdiklerini belirtti. Sendikalı işçiler  maruz  kaldıkları bu durum karşısında yasal sınırlar içerisinde ‘iş yavaşlatma eylemi’  gerçekleştireceklerini duyurdu. Sendikaları ile birlikte hak arayacaklarını söyleyen Manisalı işçiler, haklarını elde edene kadar eylemlerin her geçen gün artarak devam edeceğini açıkladı. 

“Haklarımızı elde edene kadar eylemler artacak”

TES-İŞ Sendikası Soma Şubesi’den  yapılan açıklamada;


“Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar en çok biz çalışan emekçi kesimi etkilemektedir. Üyelerimizin çok yüksek iş riski ve ağır enflasyon karşısında ezilmemesi için daha öncesinden hukuk süreci tamamlanmış alacaklarımızın ödenmesi için Konya şeker soma termik santrali ne ek protokol talebimiz temmuz ayı içerisinde yapılmıştır. Fakat işveren tarafı kendisini ilettiğimiz bu haklı taleplerimizi görmezden geldiği gibi holding bünyesinde tüm sendikasız çalışanlara ara zam yapmış fakat biz sendikalı işçileri görmezden gelmiştir. Bugün itibarıyla haklı taleplerimizi karşılık bulana kadar İş yerimizde iş yavaşlatma eylemi başlatılmıştır. Alın terimizin hakkını alana kadar yasal sınırlar içerisinde kalarak eylemimizin her geçen gün artacağını saygıyla duyururuz.” İfadelerine yer verildi. 

Yunusemre dikkat! 19  Eylül elektrik kesintisi Yunusemre dikkat! 19  Eylül elektrik kesintisi

Muhabir: ALİ GÖZEN