Manisa CBÜ’den  yeni  öğrencilerine jest Manisa CBÜ’den yeni öğrencilerine jest

Soma Belediyesi bünyesinde bulunan Park ve Bahçeler Müdürlüğü, çevre duyarlılığını arttırmak için yeni bir projeye imza attı. Soma Belediyesi Park ve Bahçe müdürlüğü tarafından hayata geçirilen projede, eski teller kullanılarak saksı üretiliyor. Eski tellerden üretilen saksı ile hem çevreye verilen zarar en aza indiriliyor hem de park ve bahçelere estetik bir dokunuş katıyor. 

Soma’da Çevre Bilinci Arttırmak Için Yeni Proje; Gabion Tasarım Saksılar (5)

Soma’da bulunan parklarda hayata geçen uygulamada vatandaşların çevre bilinci arttırılıyor. Eski tel kullanılarak üretilen saksıların içine çakıl ve taş doldurularak sağlamlığı arttırılıyor ve kullanım süresi uzatılıyor. Soma Belediyesi hayata geçen proje hakkında saksıların çevreye zarar vermeyecek maddelerden oluşturulduğunu belirtti.

Soma’da Çevre Bilinci Arttırmak Için Yeni Proje; Gabion Tasarım Saksılar (3)

"Belediyemiz, çevre dostu projelere olan desteğini sürdürmekte"

Vatandaşlara çevre bilinci oluşturmak amacıyla hayata geçen Gabion Tasarım saksılar hakkında Soma Belediyesi açıklamalarda bulundu. Soma Belediyesi tarafından yapılan açıklamada;

“Belediyemiz Park ve Bahçeler Müdürlüğü, çevreye duyarlılığını gösteren yeni bir projeyi hayata geçirdi. Gabion Tasarım saksılar, eski teller kullanılarak üretilmiştir ve ilçemizin park ve bahçelerine estetik bir dokunuş katarken, çevre bilincini de artırmaktadır. Metal kafeslerin içine taş ve çakıl doldurularak oluşturulan bu saksılar, dayanıklı yapıları sayesinde uzun yıllar boyunca kullanılabilir. Ayrıca, çevreye zarar vermeyen malzemelerden üretilmiş olmasıyla da dikkat çekmektedir. Belediyemiz, çevre dostu projelere olan desteğini sürdürmekte ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmak amacıyla çalışmalarına kararlılıkla devam etmektedir.” ifadelerine yer verildi.

Soma’da Çevre Bilinci Arttırmak Için Yeni Proje; Gabion Tasarım Saksılar (1)
 

Muhabir: ELİF YILDIRIM