Soma Belediyesi, halk sağlığını korumak ve güvenilir gıda üretimini teşvik etmek amacıyla yürüttüğü denetimlerle örnek bir uygulamaya daha imza attı. Ramazan ayı süresince yapılan sıkı kontroller sonucunda, hijyen ve kalite standartlarına tam uyum sağlayan işletmelere Onur Belgesi takdim edildi. Soma Belediyesi’nin gıda mühendisi, veteriner hekimi ve zabıta ekiplerinden oluşan denetim birimi; fırın, pastane ve kasapları titizlikle denetledi. 

Denetimlerde şu kriterlere bakıldı

Belediye tarafından yapılan açıklamada, denetimde işletmelerde, Hijyen kurallarına uygunluk, üretim ve et işleme koşulları, etiket bilgileri ve son tüketim tarihleri, fiyat listeleri ve şeffaflık, eczadolabı ve yangın tüpü kontrolleri gibi iş güvenliği koşullarına uygun olup  olmadığına bakıldığı ifade edildi. 

Onur belgesi alan işletmeler

Denetimlerden başarıyla geçen işletmeler şu şekilde açıklandı:

Ekmek fırınları ve pastane imalathaneleri kategorisinde:

Bülent Arınç ve Mücahit Arınç Selendi’yi ziyaret etti Bülent Arınç ve Mücahit Arınç Selendi’yi ziyaret etti

Lider Ekmek Fırını, Laleli Ekmek Fırını, Uysal Ekmek Fırını, Kılıç Ekmek Fırını, Aksoy Ekmek Fırını, Tek Çam Ekmek Fırını, Yakamoz Pastanesi İmalathanesi, Alpoğulları Pastanesi İmalathanesi

Kasap işletmeleri kategorisinde:

Sarıkaya Kasap, Ahmet Et Market, Kütahya Kanaat Kasabı, Emrah Kasap, Genç Et Galeri, Erdal Et Galeri

Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Soma Belediye Başkanı Sercan Okur’un selamlarını ileterek, işletme sahiplerine gösterdikleri hassasiyet ve özveri dolayısıyla teşekkür etti. Aynı özenin sürdürülmesinin, halk sağlığı açısından hayati önemde olduğu ifade edildi.

Soma Belediyesi, denetimlerin düzenli aralıklarla sürdürüleceğini ve güvenilir gıda üretimini desteklemeye devam edeceklerini vurguladı.
 

Muhabir: ÖZGE AY ERDOĞDU