Beyaz altında zarar endişesi Beyaz altında zarar endişesi

Manisa’nın Soma ilçesinde geleneksel Karaelmas Kültür ve Dayanışma Festivali bu yıl 19’uncu kez düzenlendi. Kömür ve Enerji ilçesi olarak bilinen Soma’da bu yıl Karaelmas Kültür ve Dayanışma Festivali coşkuyla kutlandı. 

Kutlamlara Soma Belediye Başkanı Sercan Okur, CHP TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu katıldı. Soma’da büyü bir coşkuyla kutlanan Karaelmas Festivali kortej yürüyüşü ile başladı. Kortej yürüyüşünün ardından Somalı çocuklar tarafından halk oyunları gösterisi izleyciler ile buluştu.

459250195 18455567206050383 6578064317255538088 N

“Bu festival, sizlerin desteğiyle bugünlere ulaştı”

Başkan Okur kutlamalar sırasında bir konuşma gerçekleştirdi. Festival ile birlikte Soma’nın kültürel zenginliklerini ve dayanışma ruhunu yaşatmaya devam ettiklerini vurgulayarak;

“Kömür ve Enerji’nin şehri Somamız’da, 19 yıldır coşkuyla kutladığımız Karaelmas Kültür ve Dayanışma Festivali’ni bu yıl da büyük bir gururla gerçekleştiriyoruz. Soma’nın kültürel zenginliklerini ve dayanışma ruhunu yaşatmaya devam ediyoruz.  Birlik ve beraberlik içinde yaşama azmimizi, kardeşliğimizi ve kültürel mirasımızı yaşatıyoruz. Bu festival, sizlerin desteğiyle bugünlere ulaştı. Hepinize keyifli, unutulmaz bir festival diliyor; Soma’mızın güzelliklerini birlikte yaşamanın tadını çıkarmanızı diliyorum.”

Soma’da Karaelmas festivali coşkusu

Soma’da Karaelmas festivali coşkusu

Soma’da Karaelmas festivali coşkusu
 

Muhabir: ELİF YILDIRIM