Gediz Nehrindeki balık ölümlerinin nedeni biyogaz değil kuraklık çıktı Gediz Nehrindeki balık ölümlerinin nedeni biyogaz değil kuraklık çıktı

Manisa’da bu yıl artan orman yangınları binlerce dekar alanın yok olmasına sebep oldu. Salihli, Gördes, Gölmarmara ve Selendi ilçelerinde çıkan orman yangını Manisa’nın ciğerlerini yaktı. 1 hafta boyunca devam eden ve ekiplerin müdahaleleri sonucunda kontrol altına alınmayı başarılan yangınların yaraları hala sarılmaya devam ediyor. 

Yangının en büyük sebebi kirlilik

Soma Belediye Başkanı Sercan Okur, yangınlara en büyük sebeplerinden olan orman kirliliğinin ilçe genelinde arttığını açıkladı. Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerin gece gündüz demeden ‘arı’ gibi çalıştığını açıklayan Başkan Okur, temizlik ekiplerinin orman kirliliğinin arttığını gözlemlediğini duyurdu.

 
“Ormanlarımızdaki kirliliğin her geçen gün arttığını gözlemliyor”

Başkan Okur, orman kirliliğinin bir tehdit olduğunu vurgulayarak, gelecek nesillere daha temiz br çevre bırakmak için birlik olunması gerektiğini belirterek;

“Ormanlık alanlarımızı temizleyen ekiplerimiz, maalesef ormanlarımızdaki kirliliğin her geçen gün arttığını gözlemliyor. Doğamızı korumak ve gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak için hep birlikte daha dikkatli olmalıyız” ifadelerini kullandı. 
 

Muhabir: ELİF YILDIRIM