Soma’da bu yıl 19’uncu kez düzenlenen Karaelmas  Kültür ve Dayanışma Festivali etkinlikleri kapsamında çeşitli programlar düzenlendi. 


Basketbol turnuvası, Kurtuluş Yürüyüşü ve daha bir çok program ile Karaelmas  Kültür ve Dayanışma Festivali coşkuyla kutlandı. Cengiz Topel Meydanı’nda başlayan ve Darkale Meydanı’nda  noktalanan yürüyüşün ardından Soma’nın yöresel yemeklerinin  tanıtıldığı bir program çekildi. 

Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı yaklaşıyor Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı yaklaşıyor

Soma’da Yemek Yarışması Düzenlendi (7)


Soma’nın kültürel mirası ve hazinelerinden biri olan Darkale’de Ezgi Terzi Taşkın ile birlikte  Soma’nın yöresel yemeklerini sergilendiği bir program çekildi. 

Soma’da Yemek Yarışması Düzenlendi (5)

"Hem köklü lezzetlerimizi hem de kültürel mirasımızı yaşatmanın gururunu yaşadık"

Soma Belediye Başkanı Sercan Okur, düzenlenen yemek programı ile ilgili yaptığı açıklamada;

“Soma’mızın kültürel hazinelerinden biri olan Darkale Mahallesi’nde yöresel yemek programımızı gerçekleştirdik. Hem köklü lezzetlerimizi hem de kültürel mirasımızı yaşatmanın gururunu yaşadık.  Darkale’nin tarihi dokusu içinde bir araya gelmek, geleneklerimizi ve lezzetlerimizi paylaşmak bizim için büyük bir mutluluktu. “


 

Muhabir: ELİF YILDIRIM