Manisa’nın Soma ilçesine bağlı Hamidiye mahallesinde bulunan kamyoncular sitesinde elektrik krizi yaşandı. Meydana gelen elektrik kesintisinden 120 dairenin 50’si ciddi durumda mağduriyet yaşandı. Mahalle sakinlerinden alınan bilgilere göre voltaj düşüklüğü günlük yaşamda zor anlar yaşatıyor.

Sorunun kaynağı ise bölgedeki elektrik alt yapısıyla ilgili olduğu belirtilirken binada bulunan 70 daire yeni yapılan elektrik panosundan enerji alıyor. Diğer mağdur olan 50 daire ise binaya 1-2 kilometre uzaklıkta bulunan uzaklıktaki Endüstri Meslek Lisesi'nin oradaki eski bir panodan enerji aktarımı ile elektrik alabiliyor.

Eski şebekenin mevcut yükü kaldıramadığı defalarca Gediz Elektrik'e dilekçe verildiği söylendi. Ama duruma bir çözüm bulmadığı dile getirilirken binada büyük huzursuzluk yaşandığı belirtildi.

Somalı Vatandaşların Gediz Elektrik Isyanı 50 Ev Maddi Zarar Gördü (3)

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

Sitede oturan birçok kişinin beyaz eşyalarını arızalandığının altını çizen Kamyoncular Sitesi yöneticisi Yalçın Sarı,

"Düşük voltaj sebebiyle birçok sakinimizin buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve küçük elektrikli ev aletleri gibi birçok eşyaları zarar gördü. Bu sadece teknik bir sorun değil, aynı zamanda ciddi maddi kayıplara neden oluyor. Birçok kişi, bozulan eşyalarını tamir ettirmek veya yenisini almak zorunda kaldı. Özellikle düşük gelirli aileler için bu durum büyük bir yük oluşturuyor. İnsanlar ekonomik olarak geçim derdi yaşarken birde bu şekilde ekstra bir yük üzerlerine biniyor. Gediz elektriğe defalarca gittik. Dilekçe verdik. Onlar sorunu çözmek yerine bize akıl verip gidin bir elektrikçi ye kendi imkanlarınızla yaptırın diyorlar. Bizler eve elektrik faturası geldiğinde zamanında düzenli ödeyen insanlarız. Kaçak elektrikte kullanmıyoruz. Vergilerimizi de düzenli ödüyoruz. Biz sadece biran önce Gediz tarafından mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz" ifadeleri kullandı.

Gediz elektriğin çözüm bulmadığına vurgu yapan site sakini Ömer Yılmaz,

"Bu sorun aylardır devam ediyor ve Gediz Elektrik'ten hala bir çözüm yok. Eşyalarımız yanıyor, çocuklarımız ders çalışamıyor, evde yemek yapmak bile zorlaştı. Bu durum artık kabul edilemez bir hale geldi. Elektrik şirketi, sorumluluğunu yerine getirmeli ve acilen bu altyapıyı yenilemelidir.  Bizler bu sorunlarla uğraşırken dağıtım şirketinin umursamaz tavrı, ilgisizliği ve baştan savmaları çok rahatsız ediyor" şeklinde konuştu.

Somalı Vatandaşların Gediz Elektrik Isyanı 50 Ev Maddi Zarar Gördü (2)

“Hastanede sıkıntı olunca hastanenin hattını ayırdılar” diyen Sedai Kurt,

"Daha önce binaya elektrik karşıda bulunan özel hastanenin köşesindeki trafodan alınıyordu.  O zamanlar elektrik ile ilgili hiçbir sıkıntı olmuyordu. Ancak onu kaldırdılar. Daha sonra Faik usta mevkiye trafo kondu.  Hastanede sıkıntı olunca hastanenin hattını ayırdılar.  Biz yine eski direkler ve uzun bir hat ile kaldık. Bizim bildiğimiz elektrik dağıtım şirketi herkesin kapı önüne kadar elektriği getirmek zorundadır. Binada neredeyse her ay bir komşunun evinde düşük voltajdan dolayı bir elektronik cihaz yanıyor. Daha geçen hafta bir komşumuzun 3 tane küçük ev aletinin kartları yandı. Lütfen yetkililer buna biran önce bir çözüm bulup mağduriyetimizi gidersin" dedi.

Site sakinlerinin daha fazla zarar görmemesi için Gediz Elektrik'in sorumluluğu üstlenmesi ve altyapıyı yenilemesi istiyor. Daha fazla günlük yaşamda sıkıntı yaşamayıp maddi hasarın önüne geçilmeli gerektiği belirtildi.

Muhabir: ELİF YILDIRIM