Günden güne gelişen Manisa’nın Soma ilçesinde otopark sorununa çözüm olacak bir proje hayata geçiyor. Soma’da günden güne artan park sorunu nedeniyle, Soma Belediyesi harekete geçti.

Soma Belediye Başkanı Sercan Okur, ilçedeki otopark sorunu nedeniyle Cengiz Topel Meydanı’nı yer altı otoparkı inşa edileceğini açıkladı. Yer altı otopark projesi 2025 yılında başlayacak.

“Cengiz Topel Meydanı’na yer altı otoparkı yapacağız”

Projenin sondaj çalışmalarında katılan Soma Belediye Başkanı Sercan Okur konuya ilişkin yaptığı açıklamada,

“Şuan da Cengiz Topel Meydanı’mızdayız. Hükümet Konağı inşaatımız devam ediyor. Soma hızla büyüyen bir ilçe. Nüfusa ve bu nüfusa bağlı olarak da araç sayısı hızla artan bir ilçe. İlçemizin otopark ihtiyacını düşünerek, Cengiz Topel Meydanı’nı yer altı otoparkı ve üzerine meydan düzenlemesi projemizi hayata geçiriyoruz. “ dedi.

“Sondaj çalışması sonrası ihale yapılacak”

Başkan Okur, bir aksilik olmazsa projenin temelinin 2025 yılında atılacağını belirterek;

Manisa’da Bitkisel Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli tanıtılmaya devam ediliyor Manisa’da Bitkisel Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli tanıtılmaya devam ediliyor

“Bugün burada sondaj çalışması için toplanmış bulunmaktayız.  Sondaj çalışması sonrasında projemiz ihale aşamasına gelmiş olacak. Ve inşallah, 2025 yılı içerisinde temelini atacağımız projemizde Soma’ya, Somalılara çok güzel bir yeraltı otoparkı ve üzerine de çağdaş, modern etkinliklerimizi gerçekleştirebileceğimiz kutlamalarımızı yapabileceğimiz, hep birlikte bir araya gelebileceğimiz, meydan düzenlemesini kazandırmak istiyoruz.”  İfadelerini kullandı.

Muhabir: ELİF YILDIRIM