Eskişehir’de kaybolan 16 yaşındaki kızın şehrin çeşitli yerlerine asılı olan ilanları sosyal medyada bomba etkisi yarattı. Eskişehir’de 19 Temmuz tarihinden itibaren kaybolan genç kız için yakınları şehrin çeşitli yerlerine ilan yapıştır. Sosyal medya kullanıcıların birinin ilanı görüp paylaşmasının ardından, kayıp kız sosyal medya gündemine oturdu.
.Ailesinin kızını bulmak için yapıştırdığı ilanda bulunan bilgilerde 1 yaşında bebeğinin olduğu öğrenildi. 16 yaşındaki kızın, 1 yaşında bebeği olması sosyal medyada çığ gibi tepkilere yol açtı. 

19 Temmuz tarihinden itibaren kayıp olan kızın ilanında şu bilgilere yer verildi;

 "19.07.2024 tarihinde evinden çıkarak ayrıldı. 16 yaşında, sol elinin üzerinde BEDEL yazılı dövmesi vardır. Kızıl saçlı, yeşil gözlü. 1 yaşında ufak bebeği vardır. Görenlerin polisi araması rica olunur." 

Balı fazla kaçıran kedi kendinden geçti Balı fazla kaçıran kedi kendinden geçti

Sosyal medyada gündem olan ilandan sonra kullanıcılar, 16 yaşındaki kızın çocuğu olmasına tepki gösterdi. Paylaşımın altına bir sürü yorum yağdı. Yapılan yorumlarda, “Defalarca okudum, sonra bir daha okudum. Verebildiğim maksimum tepki sadece haberi defalarca okumak oldu.”, “16 yaşında ve 1 yaşında bebeği var kayıptan daha fazla takıldım.” gibi  ifadeler kullanıldı. 
 

Kaynak: HABER MERKEZİ