Spil Dağının en yüksek tepesi olan ve 1517 metre rakıma sahip olan Orman Yangın Gözetleme Kulesi bahçesinden güneşin doğuşunu izlemek bir ayrıcalık. Bu manzarayı izlemek istiyorsanız uykusuz kalmayı ve yaz aylarının en sıcak günlerinde bile tıpkı Nemrut Dağı’nda olduğu gibi biraz değil üşümeyi ciddi anlamda göze almanız ve sıkı giyinmeniz gerekiyor.


Manisa’dan ya da İzmir’den sabaha karşı en az 05.00 gibi yola çıkmanız gerekiyor ki, zirveden 5:56 sularında güneşin doğuşunu izlemeniz için. Tan ağarmaya başladığında kızıllaşan gökyüzünde tepelerin arasında adeta portakal gibi doğan güneşi yaklaşık 6,5 dakika kadar çıplak gözle izleyebilirsiniz. 

“Nemrut Dağı’ndaki gibi” 


Gediz Ovası üzerinde kızıllaşan gökyüzünde tepelerin üstünden yükselen güneşi Spil Dağı zirvesinden izlerken, kendinizi tıpkı Adıyaman il sınırları içerisinde bulunan 2150 metre yüksekliğindeki 1987 yılında UNESCO Dünya Mirasları Listesi'ne girmiş Nemrut Dağı’nda gibi hissediyorsunuz. Spil Dağı zirvesinden de yaklaşık 7 dakika gün doğumu çıplak gözle net bir şekilde izleyebiliyorsunuz.
Güneş, doğduktan 7 dakika sonra artık bakılamaz hale geliyor ve sabahın serinliğini birden alarak ısıtmaya başlıyor. 

Spil Dağı, Nemrut’u Aratmıyor (5)

Spil Dağı, Nemrut’u Aratmıyor (3)

Manisa'nın Yeni Valisi Vahdettin Özkan oldu Manisa'nın Yeni Valisi Vahdettin Özkan oldu

Spil Dağı, Nemrut’u Aratmıyor (2)

Adb1De89 B2E9 44B5 A226 68633567Da8E

Muhabir: TURĞAY DUYAR