Hafif sütlü tatlı tarifi arayanlar için muhteşem bir lezzet olan Süt Helvası tarifi vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki süt helvası nasıl yapılır? Süt Helvası tarifi nedir? Süt Helvasının malzemeleri nelerdir?

Süt helvasının yapılışını adım adım kaleme aldık. Peki en lezzetli süt helvası nasıl yapılır?

Süt Helvası Tarifi İçin Malzemeler

Helva İçin:

Ünlü komedyene şok! Şahan Gökbakar’ın kaçak yapısı mühürlendi Ünlü komedyene şok! Şahan Gökbakar’ın kaçak yapısı mühürlendi
  • 1 litre Süt
  • 5 yemek kaşığı Tereyağı
  • (100 gram) 5 yemek kaşığı un
  • (100 gram) 1 su bardağı toz şeker
  • (200 gram) 1 paket vanilin
  • 1 adet yumurta sarısı

Üzeri İçin:

  • 3 yemek kaşığı fındık içi

Süt Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sütaş Süt ve şekeri birlikte, şeker eriyene kadar karıştırın.
  • Sütaş Tereyağı ve unu, derin ya da geniş bir tavada, orta ateşte, unun kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Şekerli sütü, kavrulmakta olan karışıma azar azar ekleyerek sürekli karıştırın ve pürüzsüz bir hal alıp koyulaşana kadar bu işleme devam edin.
  • Son olarak vanilin ve yumurta sarısını ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
  • Karışımı orta boy fırın kabına dökün ve üzeri kabuk tutana kadar 10 dakika bekleyin.
  • 230 derece önceden ısıtılmış fırında süt helvasını, üzeri kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
  • Fırından çıkan süt helvasını arzuya göre sıcak ya da oda ısısında, fındıkla birlikte servis edin.

Afiyet olsun.

[ilgili-haber=31571]