Manisa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nde Ziraat Mühendisliği yapan Şerif Erkil, çekirgelerin çoğalması hakkında bilgiler verdi.

Erkil, çekirgelerin arazilerde çoğalmasının aslında çoğaldığı bölgedeki tarım arazilerine çok büyük zarar verdiğinin altını çizdi.

“Çekirgeler tarım arazilerine zarar veriyor”

Çekirgelerin yumurta bıraktıkları bölgelerin İl Müdürlüklerince kontrol edildiğini söyleyen Erkil,

 “İlimizde çekirgeler çıkışları muhtemel olan özel mülk olmayan, mera, orman ve hazine arazileri gibi sahalarda çoğalarak çevrede bulunan tarım arazilerine yayılmak suretiyle önemli zararlar vermektedir. Eğer bu sahalar yumurta bırakılan yerler ise giriş ve çıkışları İl Müdürlüklerince kontrol edilmektedir” dedi.

Tarım Arazilerinde Çekirge Mücadelesi (2)

“Çekirgelerle mücadele Devlet kontrolünde yapılıyor”

Çekirgelerle mücadele etmenin aslında çok önemli olduğuna vurgu yapan Erkil,

“İlimizde 118 teknik eleman tarafından saha sürmeyleri yapılmaktadır. Çekirgede ergen öncesi diye tabi edilen dönemde olduğundan mücadele bu denli yapılması daha etkili olmaktadır. Mücadele devlet yardımı olarak il, ilçe, tarım müdürlüğü koordinasyonunda yapılmaktadır” dedi.

Ziraat Mühendisi Erkil sözlerini şu şekilde noktaladı:

“Değerli üreticilerimiz, çiftçilerimiz ve su üreticilerimiz, avcılarımız sahada çekirge yoğunluğuna rastladığınızda en yakın İlçe Müdürlüğüne başvurmanız önemle rica olunur.”

Muhabir: RESULE NUR KANTAR