Toprak Mahsulleri Ofisi, buğday alımlarını başlayacağını duyurdu. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Kırkağaç Ziraat odası Başkanı Emin Özarı, 

Manisa'da orman yangınlarıyla mücadele daha etkin olacak Manisa'da orman yangınlarıyla mücadele daha etkin olacak

“Üreticinin elinde buğday mı kaldı diyeceksiniz ama yine de tarlasında ya da deposunda ürünü olan çiftçilerimiz vardır.  TMO Akhisar da 01 temmuzdan itibaren buğday alımlarına başlayacaktır. Randevularınızı bugünden itibaren alabilirsiniz. Alımlar sigara fabrikası diye bilinen eski tekel binalarında yapılacaktır.” İfadelerine yer verdi.

emin özarı

Buğday alımı için gereken işlemleride değinen Özarı son olarak şu ifadelerde bulundu: 

“Çiftçilerimiz giderken kimlik kartlarını ve banka hesap numaralarını yanlarında götürmeyi unutmasınlar. TMO da baş fiyat 9250 TL dir. 1750 TL de devlet desteği verilecektir. Ödemeler 45 günlüktür. ÇKS’de yazılı olan miktar kadar alım yapılacaktır.  Daha geniş bilgiyi 0 236 21111412 nolu telefondan alabilirsiniz.”

Öte yandan TMO, 2024 yılı buğday alım fiyatlarını makarnalık buğday için ton başına 10 bin TL, ekmeklik buğday için ton başına 9 bin 250 lira, arpa için  ton başına 7 bin 250 lira  olarak açıklamıştı. Ayrıca fark ödemesi için de Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı üreticilere buğday için ton başına bin 750 liraya kadar, arpa için ton başına 750 liraya kadar fark ödemesi desteği verilecek. Bu destekle birlikte üreticilerin ton başına makarnalık buğdayda 11 bin 750 lira, ekmeklik buğdayda 11 bin lira ve arpada 8 bin lira geçecek.

Muhabir: DERYA ÖZTÜRK