Türk ve tarihinin en büyük gezgini ve en büyük seyahat kitabının yazarı Evilya  Çelebi’nin TRT 2’de yayınlanan programının yapım ekibi, Manisa Belgeseli için çalışmalara başladı. TRT 2’de yayınlanması planlanan Manisa Belgeseli için, Şehzadeler Park’ta çekim yapıldı. 

Trt Manisa Için Belgesel Hazırlıyor! Çekimler Başladı (5)


TRT 2’nin sevilen belgesel programı “Evliya Çelebi” ekibi; program sunucusu Ömer Faruk Aksoy, Kameraman Murat Aksay program yapımcısı Mustafa Aksay ve eşi Keriman Aksay, Manisa Belgeseli için Manisa’ya gelerek çekimlere başladı. İnternetten araştırarak  geldiklerini  söyleyen yapım ekibi belgesel çekimi için hız kesmeden çalışmalara başladı.

Trt Manisa Için Belgesel Hazırlıyor! Çekimler Başladı (4)

Orası Osmanlı Sarayı’nın Hünkar Bahçesi’ymiş 

Şehzadeler Parkı’nın içerisinde ki yapıları ziyaret eden ekip Masal Park, Minia Şehzadeler, Şehzade Figürleri ve Diaromik Müze’yi çok beğendiklerini  dile getirdi. Şehzadeler şehri olarak bilinen Manisa’da daha önce   muazzam bir saray bahçesi bulunduğunu ve sarayın bütün yemek ihtiyaçlarının bu bahçeden karşılandığını söyleyen programın yapımcısı Mustafa Aksay, bu bahçeye Hünkar Bahçesi adı verildiğini belirtti.

Trt Manisa Için Belgesel Hazırlıyor! Çekimler Başladı (3)

3 bin yıllık sanat hayat buldu 3 bin yıllık sanat hayat buldu

“Parkın tüm bölümlerinde çekimler yaptık”

TRT 2’de yayınlanan Evliye Çelebi programının sunucusu Ömer Faruk Aksoy, Manisa belgeseli için çekim yaptıkları sırada, parkın bölümleri çok beğendiklerini söyledi. 
Şehzadeler Parkı’n Avrupa standartlarında bipark olduğunu vurgulayan Aksoy, 

“İnternetten Manisa’yı araştırırken görüp geldik ve çok daha güzel olduğunu gördük. Çocuklar, gençler ve yaş almış tüm vatandaşlara hitap eden bölümler mevcut. Çok beğendiğimiz için parkın tüm bölümlerinde çekimler yaptık. Manisa’da Ağlayan Kaya (Niobe), Mimar Sinan’ın Ege’deki ilk ve tek eseri olan Muradiye Camii, Sardes Antik Kenti, Kula’daki Jeopark’ta çekimler yapacağız. Evliya Çelebi’nin de sık sık ziyaret ettiği ve Seyahatnamesi’nde bolca yer verdiği Manisa’nın tarihi ve kültürel zenginliğini anlatacağımız programımızda Şehzadeler Parkı’na da yer vereceğiz. Avrupa standartlarında bir park.”dedi. 


 

Muhabir: ÖZGE AY ERDOĞDU