Lidya Garden City Turgutlu Belediyespor Kadın Basketbol Takımı, kadın ve çocuk cinayetlerine dikkat çekmek için yeni bir girişimde bulundu. Takım, Diyarbakır’da kaybolan ve 19 günlük arama çalışmalarından sonra cansız bedenine ulaşılan Narin Güran’ı anmak amacıyla, Narin’in isminin yazılı olduğu tişörtler ile ısınmaya çıktı. 

Takım, ısınmanın ardından sahaya öldürülen kadınların isimlerinin yazılı olduğu formalarla sahaya çıktı. Bu anlamlı hareket, spor camiasında ve kamuoyunda büyük bir yankı uyandırdı.

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın girişimleriyle kadın cinayetlerinin yoğun olarak yaşandığı bir dönemde kadına şiddet konusunda farkındalık yaratma girişimlerine devam ediyor. Lidya Garden City Turgutlu Belediyespor Kadın Basketbol Takımı kuruluş amacına uygun olarak kadın cinayetlerine ve toplumsal duyarlılığa dikkat çekmeye devam ediyor.

Galatasaray 3 puanı 3 golle aldı! Galatasaray 3 puanı 3 golle aldı!

Turgutlu Ekibinden Kadın Cinayetlerine Karşı Güçlü Bir Ses (1)

Manisa’nın tek kadın basketbol takımı Lidya Garden City Turgutlu Belediyespor Kadın Basketbol Takımı, kadın hakları konusunda güçlü mesajlar veriyor. 8 yaşındaki Narin’in Diyarbakır’d trajik şekilde hayattan koparılması, tüm Türkiye’nin yüreğini yaktı. Bu olayın ardından Turgutlu Belediyespor Kadın Basketbol Takımı, Narin’in anısını yaşatmak ve kadın ile çocuk cinayetlerine karşı sesini yükseltmek amacıyla anlamlı bir adım attı. Takım, ligdeki ilk maçında öldürülen kadınların isimlerin olduğu formalar ile sahaya çıktı. Turgutlu Belediyespor Kadın Basketbol takımının bu hareketi spor severler tarafından büyük bir takdir topladı. 


“Kadın cinayetlerine karşı güçlü bir ses çıkarmak ve kız çocuklarının haklarını savunmak için bu takımı kurduk”

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Kadın ve çocuk cinayetleri, toplum olarak ortak bir mücadele gerektiren ciddi bir sorundur.  Bu nedenle, kadın cinayetlerine karşı güçlü bir ses çıkarmak ve kız çocuklarının haklarını savunmak için bu takımı kurduk. Hayatının baharında henüz 8 yaşında aramızdan koparılan Narin’imizin ve öldürülen kadınların sesini yükselttiğimiz bu maç, bu mücadelenin önemli bir parçasıdır. Kadın ve çocuk cinayetleri, kadına yönelik şiddetin son bulacağı zamana kadar biz bu konuda farkındalık yaratmaya, toplumda bilinç oluşturmaya, kadınların ve çocukların haklarını savunmaya devam edeceğiz" dedi.

Turgutlu Ekibinden Kadın Cinayetlerine Karşı Güçlü Bir Ses (3)

Turgutlu ekibi maçtan galip ayrıldı

Lidya Garden City Turgutlu Belediyespor Kadın Basketbol Takımı, ligdeki ilk rakibini 53-79 yenerek deplasmandan galip ayrıldı. 
 

Muhabir: ÖZGE AY ERDOĞDU