Önceki dönem Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan’ın Çetin Akın’ın muhtarlara yönelik düzenlediği organizasyona ilişkin, “Turgutlu Belediyesi'nin kendi tesisleri varken neden yemek organizasyonları başka yerlerde yapılıyor? Belediye bütçesinden alkollü yemek organizasyonu düzenlenmesi ne kadar doğru? Bu israf düzeni son bulacak” ifadelerini kullandı. Orhan’ının sert sözleri üzerine Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın’dan cevap gecikmedi. 
Başkan Çetin Orhan’a muhtarları neden hedef haline getirdiğini sorarak şu ifadelerde bulundu:

“Henüz adaylığı ve partisi belli olmayan eski bir belediye başkanımız muhtarlarımız için organize edilen yemek üstünden prim yapmak adına değerli muhtarlarımızın özel hayatını siyasi malzeme olarak kullanmaktan hiçbir çekince duymamıştır. 
Memleketimizin en büyük derdi olan kutuplaştırmayı, insanları bölmeyi huy edinmiş bu anlayışın artık hiçbir işe yaramadığını anlaması için kaç seçim kaybetmesi gerekmektedir? Mahallesindeki halkına hizmet eden muhtarlarımızın özel hayatında nasıl yaşayacaklarına da mı siz karar vereceksiniz? Bu fotoğrafları servis ederek muhtarlarımızı niye hedef haline getiriyorsunuz? “

Camiyi de açıyoruz, ezanı da okutuyoruz Camiyi de açıyoruz, ezanı da okutuyoruz


“1 TL bile fatura kesilmemiştir ve kesilmeyecektir”

Belediye bütçesinden harcama yapılmadığını belirten Akın,

“İddia ettiğiniz gibi bu organizasyon belediye bütçesinden yapılmamıştır. Bu organizasyon ile ilgili belediyeye 1 TL bile fatura kesilmemiştir ve kesilmeyecektir. Bu hesabın belediye bütçesinden ödendiğini kanıtlamayan namerttir! Siyasi emellerinize ulaşmak için muhtarlarımızı hedef göstermeniz, yalan yanlış bilgilerle algı yaratma çabalarınız bugüne kadar olduğu gibi yine boşa çıkacaktır. Siz kendi döneminizde belediye bütçesini şahsi çıkarlarınız için kullanmış olabilirsiniz, belediye tesislerini eşinize dostunuza peşkeş çekmiş olabilirsiniz ancak o dönemlerin son bulduğunu artık herkes biliyor.” İfadelerine yer verdi.


“Ses çıkarmayışımız bizim asaletimizdendi”
Başkan Akın sözlerine şöyle devam etti:

“Küllerinden doğmaya çalışan siyasetçiler ne kadar komik olduğunun farkında bile değil. Bu memlekette herkes herkesi biliyor. Muhtarlarımız 4.5 yıldır başımızın tacı olduğu gibi her şeyin en güzeline layıktır. 
Bugüne kadar bize atılan çamurlara ses çıkarmayışımız bizim aseletimizdendir. “


Akın isim vermeden eleştirdiği Serhat Orhan’a hitaben,

“Küllerinden doğmaya çalışan siyasetçilere bazı sorularımız olacak!
Bu güne kadar belediye imkanlarıyla 200 bin nüfuslu bir ilçeye neden asfalt şantiyesi kurup 250 km ova yolunu asfaltlamadınız? Bu güne kadar belediye imkanlarıyla Çiftçilerimize neden su dolum istasyonları yapmadınız?
Bu güne kadar belediye imkanlarıyla neden Cuma pazarını yapamadınız? 
Bu güne kadar belediye imkanlarıyla neden Erbiller ve Gıda Çarşısının yollarını yenilemediniz?  
Neden bizim yaptığımız gibi kırsal mahallerimizin internet altyapı sorununu çözmediniz? 
Neden bizim yaptığımız gibi kırsal mahalllerimize spor tesisleri kazandırmadınız? 
Neden bizim yaptığımız gibi kırsal mahallerimize çok amaçlı salonları kazandırmadınız? 
Neden taziye evleri yapmadınız? 
Niye soğuk hava deposunu atıl durumda bıraktınız? 
Belediyemize ait 219 adet 760 bin m2 alan satılırken niye sesinizi çıkarmadınız?”  sorularını yöneltti.


“Uzaktan izlemeye devam edebilirsiniz”
Akın son olarak şu ifadelerde bulundu:

“Hükümet, bakanlık destekli değil, Büyükşehir destekli değil tamamı Turgutlu Belediye bütçesiyle yapılan projelerimiz bu dönemin bittiğinin en büyük göstergesidir. 

Adaylığınız ve aday olacağınız partiniz belli olana kadar Selvilitepe Spor Tesisi, Ergenekon Kültür Merkezi ve kadın sığınma evi gibi yakında temelini atacağımız, açılışını yapacağımız projelerimizi uzaktan izlemeye devam edebilirsiniz. Size daha soracak çok sorumuz anlatacak çok projemiz var ama leyleğin ömrü laklakla geçermiş. Bizim sizinle kaybedecek vaktimiz yok.”

“Bu söz verdiklerini yapamayarak sınıfta kaldın “
Belediye Başkanı Çetin Akın’ın bu sözlerine Orhan’dan yanıt gecikmedi. Hizmet görmek isterse Turgutlu’nun her köşesine bakmanı yeterli olacağını söyleyen Orhan,

“İsraf düzeni son bulacak dedik birileri incinmiş, bizimle hizmet yarışına girmiş. Hizmetlerimizi görmek istiyorsan Turgutlu’muzun her köşesinde emeğimiz, alın terimiz, dev eserlerimiz var. Vaatleri çok icraatı yok olan bay profesör; sen bu söz verdiklerini yapmamakla zaten güvenini kaybetmişsin.  Aramızdaki fark; biz ne söz verdiysek hepsini yaptık, hayal denilenleri gerçekleştirdik. Sen ise bu söz verdiklerini yapamayarak sınıfta kaldın.” diye konuştu.

“Sözün Nerede?”
Orhan Başkan Çetin’in verdiği sözlere değinerek,

“Mustafa Kemal Mahallesi'ne ortaokul sözü, set üstü sokak çift şeritli oluyor sözü, fuar alanı sözü, 30 adet el emeği göz nuru dükkan sözü, çocuklar için paten sahaları sözü, moto cross parkuru sözü, kuşçular için pazar yeri sözü, otoparklı, güneş enerjili pazartesi pazarı sözü , Bozkurt ve Albayrak mahallesi taziye evi ve kreş sözü , hayvan pazarı sözü nerede? İktidarla aynı dili konuşan belediyecilik gelecek dertler bitecek!” ifadelerinde bulundu

Kaynak: Derya Öztürk