Türkiye’de çalışma hayatını köklü şekilde değiştirecek olan esnek çalışma modeli, hükümetin öncelikli gündem maddelerinden biri haline geldi. Eylül ayında yürürlüğe girmesi beklenen İş Kanunu değişiklikleri kapsamında, dört farklı esnek çalışma formülünün üzerinde çalışmalar sürdürüldüğü öne sürülüyor. Edinilen bilgilere göre, esnek çalışma modellerinin özellikle dijital meslek gruplarında yaygınlaşması planlanıyor.

Türkiye'de Çalışma Sistemi Bu Tarihte Değişiyor! Artık Fazla Mesai Olmayacak (3)

Teknolojinin hızla ilerlemesiyle birlikte, bu meslek gruplarında çalışma saatlerinin daha esnek hale getirilmesi ve ihtiyaca göre belirlenebilmesi öngörülüyor. Yeni modelde, çalışma saatlerinin çalışanların ihtiyaçlarına göre değişkenlik gösterebileceği bir sistem öne çıkıyor. Ayrıca, eğitimine devam eden ya da akademik kariyer hedefleyen gençler için çalışma saatlerinin uyarlanabileceği bir model değerlendiriliyor. 

2025-2027 Dönemi Bütçe Çağrısı Resmi Gazete'de 2025-2027 Dönemi Bütçe Çağrısı Resmi Gazete'de

Türkiye'de Çalışma Sistemi Bu Tarihte Değişiyor! Artık Fazla Mesai Olmayacak (4)


Çalışanlar ve iş dünyasının yararına olacak!

Çalışma saatlerinde görülen değişikliklerin ülke genelindeki yaşam standartlarını yükselteceği belirtiliyor. Türkiye’de çok çalışıp az kazanma modeli uygulanıyor. Az çalışıp, çok kazanmak isteyenlerin sayısı oldukça fazla olduğu görülüyor. Yeni düzenlemelerin, çalışanların yaşam kalitesini artırması ve iş hayatına daha esnek bir yaklaşım getirmesi bekleniyor. Çalışma saatlerinin esnekliği ve ihtiyaca göre ayarlanabilirliği hem bireylerin hem de iş dünyasının yararına olacak şekilde tasarlanıyor.

Türkiye'de Çalışma Sistemi Bu Tarihte Değişiyor! Artık Fazla Mesai Olmayacak (2)
 

Muhabir: ALİ GÖZEN