Şanlıurfa’nın köklü üniversitelerinden olan Harran Üniversitesi’nde yüksek lisans yapan kızların cinsel istismara maruz kaldığı ve fuhuş yapmaya zorlandığı iddia edildi. Sosyal medya da gündeme oturan olayın ardından üniversiteden cevap geldi. Üniversite’den yapılan basın açıklamasında komisyon kurulduğu ve olay hakkında araştırılma başlatıldığı belirtildi. 

Lübnan'daki Türk vatandaşlar tahliye edilecek Lübnan'daki Türk vatandaşlar tahliye edilecek


İddialar bomba etkisi yarattı

Üniversitenin sosyal medya hesabından yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarının ve sosyal medya hesaplarının hiçbir kaynağı olmayan ve gerçeği yansıtmayan iddiaların ortaya atıldığı vurgulandı. Üniversite kendilerine karşı bir karalama kampanyası başlatıldığını duyurdu. 


Harran Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, iddiaların araştırılması için komisyon kurulduğu belirtilerek;
“Bazı basın yayın organları ile sosyal medya hesaplarında üniversitemiz hakkında dayanağı olmayan, gerçeği yansıtmayan mesnetsiz iddialar üzerinden sistematik bir karalama kampanyası başlatıldığı ibretle müşahede edilmektedir. İddiaların kaynağının boşanma aşamasında bulunan personelin özel hayatlarına ilişkin karşılıklı suçlamalarına dayandığı anlaşılmaktadır. Buna rağmen iddialar Rektörlüğümüze intikal ettikten sonra iddiaların araştırılması için zaman kaybetmeden soruşturma komisyonu kurulmuş olup konu hassasiyetle ele alınmıştır” ifadelerine yer verildi. 


Gizlilik gereği soruşturma hakkında bilgi verilmeyecek

Bu iddiaları ortaya atan ve hiçbir kaynağı olmayan yayın kuruluşları ve sosyal medya hesapları hakkında soruşturma açılacağını vurgulayan Üniversite;
“Mevcut durumda soruşturma devam etmekte olup, soruşturmanın gizliliği gereği kamuoyuyla paylaşım yapılmamaktadır ancak söz konusu iddiaların üniversitemizi ilgilendiren kısımlarıyla ilgili gerekli bilgilendirme soruşturma sonucunda kamuoyuyla paylaşılacaktır. Üniversitemizden kurumsal olarak yapılacak açıklamalar dışındaki söylentilere itibar edilmemesini önemle rica ederiz. Öte yandan bu karalama kampanyasına katılan, yalan haberlerle kurumsal yapımızı hedef alan yayın organları ile sosyal medya hesaplarına ilişkin hukuki haklar kullanılarak Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verdi. 
 

Kaynak: HABER MERKEZİ