Eylül ayında arka arkaya gelen sigara zamlarına gece yarısı bir yenisi daha eklendi. Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranı yüzde 53,5'e çıkarıldı. Maktu vergi tutarı da 7 bin 800 TL'ye yükseltildi. Bu zamla birlikte sigara fiyatları önemli ölçüde artacak.

Gece yarısı yayınlanan yeni düzenleme ile birlikte tütün içeren sigaralar, tütün yerine geçen maddelerden yapılan puro ve sigaralar, diğer mamul tütün ürünleri, homojenize veya yeniden tertip edilmiş tütün, tütün hülasa ve esansları, nargile ve çiğnemeye mahsus tütün gibi bütün ürünlerde ÖTV oranları değişti.

18 Eylül Çarşamba Altın Fiyatları 18 Eylül Çarşamba Altın Fiyatları

Tütün Ve Sigaralarda Vergi Tutarı Artırıldı Karar Resmi Gazete'de-1

Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranı yüzde 53,5'e çıkarıldı. Maktu vergi tutarı da 7 bin 800 TL'ye yükseltildi. Bu zamla birlikte sigara fiyatları önemli ölçüde artacak.

Buna göre, tütün içeren sigaralar, tütün yerine geçen maddelerden yapılmış purolar ile sigaralar, Diğer mamul tütün ve mamul tütün yerine geçen maddeler; homojenize veya yeniden tertip edilmiş tütün; tütün hülasa ve esansları, rnfiye ve çiğnemeye mahsus tütün için ÖTV oranı yüzde 53,5, maktu vergi tutarı da 7, 800 TL oldu.

Tütün Ve Sigaralarda Vergi Tutarı Artırıldı Karar Resmi Gazete'de

Kaynak: HABER MERKEZİ