İnstagram ve Tiktok fenomeni Muhammet Bettaş , sosyal medya hesapları üzerinden 17 yaşındaki kuzenini 3 yıldır istismar eden eniştesini ifşa etti. Kuzeninin 3 yıldır kendisinden yaşça büyük eniştesi tarafından  istismara maruz kaldığını ortaya çıkaran Muhammet Bettaş,  takipçilerinden yardım istedi.

Instagram hesabı üzerinden olayların detaylarını paylaşan Muhammet kuzeninin Hatay’da yaşadığını ve kuzeninin istismar eden şahsın 5’inci dereceden akrabası olduğunu açıkladı.  Sosyal medya hesabı üzerinden takipçilerinden yardım isteyen Muhammet Bettaş, dayısının kızını, teyzesinin kocası tarafından 14 yaşından itibaren sürekli olarak istismar edildiğini ve elinde kanıt olarak ses kayıtlarının mevcut olduğunu açıkladı. Bu olayın kuzeninin iş yerinde sinir krizi geçirmesi ile ortaya çıktığını söyledi. 

“Adam gözaltına alındıktan 1 gün sonra serbest bırakılmış”

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Muhammet Bettaş, kuzeninin iş yerindeki arkadaşlarının bir takım sorunlar olduğunu anlaması üzerine kuzeniyle konuştuklarını açıkladı. Bettaş, şahsın 1 gün gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakıldığını ifade ederek;

"İlk defa böyle bir konu için karşınıza geçtim çünkü yardımınıza ihtiyacım var. Dayımın kızı, teyzemin kocası olan eniştem tarafından son 3 yıldır istismar ediliyormuş. Bu kız şu an 17 yaşında ve her şey 14 yaşındayken başlamış. Bu olayı öğrendiğimden beri kendime gelemiyorum, ne yapabileceğimi ve nasıl yardımcı olabileceğimi düşünüyorum. Belki bu videoyu yayarak adalete sağlayabiliriz. Kuzenim yaşı küçük olduğu için adını vermeyeceğim ama adamın adı M.Ş.'dir. Olay kuzenimin iş yerinde sinir krizi geçirmesiyle ortaya çıkıyor. İş arkadaşları aile içinde sorunlar olduğunu anlayarak kuzenimle konuşmuşlar o da son 3 yıldır eniştesi tarafından istismar edildiğini anlatmış. Polise gidilip ifadeler alınıyor ve her şey ortaya çıkıyor. Adam gözaltına alındıktan 1 gün sonra serbest bırakılıyor." şeklinde konuştu. 


“Kuzenimi evine götürüp gece istismar etmiş”

Polis  karakolunda verilen ifadelerde olayın 1 günlüğüne eniştesinin evinde kalmasıyla başladığını açıklayan Muhammet Bettaş, kuzeninin uyurken gece üstünde bir ağırlık hissettiğini ve neye uğradığını şaşırdığını söyleyerek;


"İfadelerden anladığım kadarıyla olay şöyle başlıyor; dayım bir şeye sinirlenerek kızının telefonunu fırlatıyor, enişte de kuzenim ağladığı için onu 'Gel seni bize götüreyim' diyerek götürüyor. Kuzenim orada uyuyor ve gece üzerinde bir ağırlık hissediyor. Gerisini anlatmak istemiyorum. Düşünmek bile istemiyorum. Kız daha 14-15 yaşlarında neye uğradığını şaşırıyor. Ne olduğunu anlayamadığı için tepki veremiyor ve 3 yıl boyunca devam ediyor. Beni en çok çıldırtan şey ise adamın ifadesinde 'O beni ayarttı' demesi. 14 yaşındaki kızının kendisine vurularak onu ayarttığını iddia ediyor. Akıl mantık dışı. Bana en çok koyan da bunun gerçekten işe yarayabileceğini düşünüyor olması. Neyse ki eliminde ses kayıtları var." dedi. 


“Ses kayıtları ve görüntüler mevcut”

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, elinde ses kaydı olduğunu belirten ve ses kayıtlarını takipçileri ile paylaşan Bettaş,  ses kayıtlarının yanı sıra bir tane de video olduğunu ama açıp izleyemediğini söyledi.  Ses kayıtlarında eniştenin17 yaşındaki kıza yaşanan olayları kimseye anlatmaması için baskı yaptığı görüldü. Ses kayıtlarını  ifşa eden Bettaş,   

Piyadenin yeni "Komando Havanı" göreve hazır Piyadenin yeni "Komando Havanı" göreve hazır

"Bir tane de videoları var ama açıp izleyemem. Elimizdeki tüm bu kanıtlara rağmen hala ne olacağını bilmiyoruz. Kuzenim için çok endişeliyiz. Böyle bir şeyi nasıl atlatacağını da bilmiyoruz. Adalet yerini bulduğunda mutlu olur diye düşünüyorum. Umarım bu olay yayılır ve o adam sokağa bile çıkamaz.” ifadelerini kullandı.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ